S-a deslușit „MISTERUL”. Suma EXORBITANTĂ alocată de Primărie pentru OKTOBERFEST

S-a deslușit „MISTERUL”. Suma EXORBITANTĂ alocată de Primărie pentru OKTOBERFEST

Suntem în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale și, deși oficial nu a început și cea pentru alegerile locale, ea se vede, se simte, ne enervează și ne mai și costă foarte mulți bani.

Tot orașul este spart, lucrările la stadionul UTA „brusc” s-au accelerat, gigacaloria s-a ieftinit (măcar aceasta este o veste bună), iar festivalurile și petrecerile curg gârlă, în timp ce am ajuns urbea lui „Cade tencuiala”, a hoților și a aurolacilor, riscând zilnic ba să ne pice bucați din fațadă în cap în plin centru, ba să fim agresați de diverși indivizi violenți.

Revenind la „petreceri”, sumele de bani alocate pentru prima ediție a festivalului de origine germană Oktoberfest au fost un adevărat mister. Dacă cei de la CJA au făcut public faptul că au alocat 24.211 de euro pentru acest eveniment, în timp ce ISU Arad a primit doar 5.263 de euro, așa ca o comparație privind prioritățile Consiliului Județean, suma plătită de Primărie a fost mult mai greu de aflat.

În urmă cu mai mult de două săptămâni am trimis o solicitare, la care răspunsul a fost să ne adresăm Centrului Municipal de Cultură Arad. Iată că astăzi, în sfârșit, am primit informațiile cerute.

Așadar, Primăria Municipiului Arad a alocat de la bugetul local, adică din bani publici, suma de 350.000 de lei pentru acțiunea Oktoberfest 2019, din care 323.910,48 de lei au fost cheltuiți pentru organizarea și desfășurarea festivalului, după cum ne-a informat directorul executiv al CMCA, Daniela Pădurean Andreica.

Acest lucru înseamnă că, în timp ce ne cade orașul în cap, municipalitatea cheltuie 73,580.42 de euro pentru un astfel de eveniment, în plină campanie electorală.

Nu spunem că nu ar trebui să existe astfel de evenimente, din contră, chiar ne bucurăm că avem unde ieși, ținând cont că distracția de la Ștrandul Neptun, de exemplu, a murit de mult timp, însă este vorba despre priorități.

Aradul are probleme grave, care necesită atenție imediată și fonduri, însă din păcate, lucrurile nu se vor schimba prea curând. Rămânem cu speranța.

 

 

 

  1. Atentie aradeni! In weekend vine Festivalul Vinului!
    Participantii vor fii oltenii si moldovenii aciuiti in acest oras si nelipsitii tigani care au cotropit centrul vechi al Aradului. DISTRACTIE PLACUTA ! VOTATI gasca TARNOVA!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.