S-a dovedit științific! De ce femeile TREBUIE SĂ MĂNÂNCE fasole verde!

S-a dovedit științific! De ce femeile TREBUIE SĂ MĂNÂNCE fasole verde!

Primăvara ne detoxificăm organismul alegând în dieta noastră cât mai multe legume și fructe de sezon.

Există, însă, o legumă despre care putem spune că este „de sezon” tot timpul anului, pentru că toate proprietăţile ei se păstrează prin congelare, și care are beneficii extraordinare mai ales în rândul femeilor care o consumă.

Este vorba despre fasolea verde, o sursă excelentă de omega 3, 125 grame de fasole verde conţinând 10% din doza zilnică.

Fasolea verde este şi o sursă de antioxidanţi şi fitonutrienti, începând de la betacaroten şi luteină, şi terminând cu violaxantin şi neoxantin, nutrienţi minunaţi care îngrijesc sistemul vascular şi inima. În plus, ea stimulează imunitatea generală activând sistemele naturale de protecţie împotriva celulelor de tip canceros.

În 125 de grame de fasole verde sunt doar 40 de calorii, aceeaşi cantitate asigurând aportul a 25% din necesarul zilnic de vitamina K și 20% din necesarul de vitamina C şi B.

Această legumă este considerată un suport pentru sistemul osos ca urmare a combinaţiei speciale de minerale pe care o conţine: fier, potasiu, magneziu, fosfor, calciu, mangan şi cupru, plus 20% din necesarul zilnic de fibre.

Este, totodată, remarcabilă cantitatea de proteină vegetală care se află în fasole: circa 3 grame în 125 de grame de fasole verde.

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.