S-a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru cea de a V-a ediție a Simpozionului Internațional „Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze”

S-a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru cea de a V-a ediție a Simpozionului Internațional „Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze”

Aradul va găzdui, în perioada 11 – 13 noiembrie, cea de a V-a ediție a Simpozionului Internațional „Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze”, a reamintit, într-o conferință de presă, prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze.

Acesta este organizat de Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, în parteneriat cu Asociația Con Brio, Centrul Municipal de Cultură, Complexul Muzeal Arad și Foto Club Pro Arad.

Ediția din acest an a simpozionului este dedicată împlinirii a 70 de ani de relații diplomatice și de prietenie între România și Republica Populară Chineză. Și, mai mult decât atât: Prof. univ. dr. Lizica Mihuț a subliniat un moment din istorie în care România a susținut accederea Republicii Populare Chineze în Organizația Națiunilor Unite, un motiv în plus pentru care –  dezvăluie președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze – Excelența Sa Yu Jiang, ambasadoarea Chinei în România, a declarat recent că țara sa nu-și uită vechii prieteni.

Simpozionul propriu-zis va avea loc în data de 12 noiembrie, de la ora 9, în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ. În aceeași zi, de la ora 17, la Sala Clio va avea loc expoziția „China, istorie și contemporaneitate”.

Ca de fiecare dată, Asociația Con Brio este alături de Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, la conferința de presă fiind prezente și exprimându-și aprecierea pentru eveniment omul de afaceri Tabita Cristea, avocatul Viorica Popescu și conf. univ. dr. Liliana Bran.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.