S-a pervertit suficient

S-a pervertit suficient

Singurul om care i-a produs sudori reci și i-a încetitnit plimbarea sângelui lui Băsescu a fost și din fericire rămâne Crin Antonescu. Acesta „l-a citit” atât de bine încât i-ar fi putut spune în fiecare dimineață cum va reacționa pe durata întregii zile. Acest lucru a fost bine cunoscut de responsabilii sistemului care au acționat în profumzime astfel ca în următoarea perioadă de timp Crin Antonescu să fie abandonat iar PNL-ul să devină purtătorul de paraziți, uitați o vreme prin sertare cu hârtii și poze vechi prin care nu mai umblă nimeni. Înlocuirea lui cu un om perfect șantajabil cu un trecut cel puțin îndoielnic a fost una din deciziile rușinoase a liberalilor. În tot acest timp urmează a se proiecta desăvârșirea sistemului ce ar putea paraliza România pentru o perioadă de câteva zeci de ani. Revoluțiile se petrec la sute de ani iar speranța de viață chiar și a românilor se află sub această sută. Generația părinților noștri a asigurat traiul atât pentru progeniturile directe cât și pentru cele de după. Este, din acest punct de vedere, una dintre perioadele cele mai importante pe care le trăim. Să ne aducem aminte doar începuturile anilor 1990 când luam de bun tot ceea ce Ion și Petre ne spuneau.( Nu chiar toți.) În câțiva ani, după ce minciuna a ieșit la suprafață ne-am putut da seama de mizeria în care am fost atrași, ca popor, nu individual. Că s-au devalizat bănci, fonduri și în general unii au avut acces la informații și la bani am aflat-o mult mai târziu, când deja noul sistem a început să funcționeze. În spatele lui Ion, săracul cinstit, am fost prădați sistematic de eșaloanele 2 cu descendenții lor. Pentru a continua praduiala este nevoie de aceeași oameni, dar îmbrăcați diferit. Și, desigur, trebuiesc îndepărtați toți cei care pot să coalizeze înspre dreptate mulțimi satisfăcute doar cu nevoi primare. Este ceea ce se dorește să se facă mai departe acestui popor, care, în ciuda imnului, nu vrea să se trezească. Parcă se simte bine sub un dulce și prelungit blestem. Nu știu dacă liderul liberal va reveni, dar mi-o doresc din tot sufletul. Oamenii tari cad greu. Nicolae Bălcescu nu a renunțat niciodată. Și a avut adversari pe măsură.

Ceea ce acum se pregătește la întuneric va avea nevoie de ani întregi de lumină pentru a fi scos la suprafață. Sigur este faptul că noi vom fi în aceeași stare, adică buni de fraierit și de plătit. În decembrie 1989, disperarea cuprinsese pe majoritatea dintre noi iar psihoza tăcerii de frica Securității funcționa pe deplin. Acum trăim aproape la fel, doar că celor din insituțiile statului ce s-au prins ombilical de politicieni le este foarte greu să renunțe atâta timp cât funcționează șantajul. Cei mai mulți au comis-o și încălcarea omertei aduce prejudicii personale. Toți au familii, copii de întreținut și în astfel de condiții nu ne putem aștepta ca ei să acționeze. N-o vor face. Reacția trebuie să vină din partea societății, în mod democratic. Pierderea privilegiilor înseamnă mult mai mult pentru ei decât recâștigarea demnității naționale pentru noi. Vor lupta, instituțional și mediatic așa încât să curme din fașă orice inițiativă ce ar putea duce la plecarea și tragerea lor la răspundere. Spre deosebire de 1989, acum și-au adus de partea lor și susţinerea internațională, cu precădere pe cea a Departamentului de Stat american. Cine se mai angajează într-o astfel de dispută? Puțini mai au curajul, dar mulți ar avea determinarea să o facă doar dacă în frunte ar veni un lider de valoare. Crin Antonescu a dovedit că este, dar noi prea repede i-am dat notă de corigență. Chiar și Dan Voiculescu, căruia i s-a fabricat o imagine de securist tocmai pentru că, având o putere mediatică necontrolabilă de sistem, poate fi printre cei ce vor contribui la salvarea națiunii noastre. Și mai sunt. Doar o goarnă să sune și ne vom mira și noi de unde se vor ivi cu toții.

  1. vrei sa spui ca daca vine Crin va fi bine …. ca el este omul care moare de grija natiei?
    Vrei sa asociezi numele lui Crin cu Tariceanu si partiduletul lui din care faci parte?
    Nu prietene, problemele noastre nu se invart in jurul lui Crin ci in jurul sistemului corupt, necompetitiv, comunistoid, abuziv, manipulator, slab si autist.
    Astept sa ataci acolo unde se produce fractura, in mecanismul defect de delegare a reprezentantilor, in lipsa lor de reprezentativitate, in mecanismul electoral care nu poate sa scoata de la societatea asta decat zoaie si niciodata oamenii de calitate.
    Incercarea de a-l prezenta pe Crin ca fiind o solutie este de fapt o abordare paternalista si manipulatoare care induce ideea ca trebuie sa asteptam un om providential, un tatuc care este puternic si care ne iubeste si la care i se va face mila de noi si ne va scoate din rahat. Adevarul este ca in actualul sistem nu vor iesi decat politruci minjiti, incompetenti si lacomi, indiferent de Crin sau oricine altcineva.
    Eu cred ca doar oamenii, intr-un moment de criza si intr-un context favorabil, constientizati de o presa responsabila (nu balamucul asta poluator) vor putea sa schimbe ceva. Cand si daca se va intampla asta este foarte greu de spus. Pana atunci vom asista la o harjoneala continua si penibila a unor trepadusi, pe teme de 2 bani, sustinuti de o presa inepta populata cu asa zis jurnalisti: niste slugute jalnice, inculti si lipsiti de cultura civica, plin de ei si aroganti, ieftini si saraci si ce este mai important lipsiti de inima si de caracter.

    Raspunde
    • Gigicu, citește tot, nu doar printre rânduri. Comentariul tău se focusează pe nume nu pe conținut. Ți-a fost suficient să constați cine a scris șim ai început să te desfări. Subiectul conține și părți din ceea ce spui.
      Sisitemul nu va schimba nici o lege care să-l neutralizeze. De aceea este nevoie de altceva și de altcineva.

      Raspunde
  2. REalitatea demonstrează că românii au nevoie de cineva în care să creadă. Nu am invenrtat eu asta, ci am încercat dora să identific persoana. Nu vreau să asociez nici un fel de nume cu vreun partid, rămân la ceea ce am scris. Oricum este nevoie de o forță politică cvasi națională formată din oameni necompromiși care să fie creditați atât cu încredere cât și cu adevăr. Despre pregătire nici nu mai încape discuție. Una total depărtată de fărădelege.

    Raspunde
    • Sistemul electoral este unul corupt, generator de impostori.
      Vrei sa zici ca se va ridica din clica asta de politruci inepti un mare numar de politicieni adevarati? Nu prea are cum. Vom astepta mult si degeaba!

      Raspunde
  3. asta e cea mai buna gluma pe care am auzit-o ,crinut care pana cu putin timp in urma atarna de gatul lui ponta mai ceva ca tariceanu si zambea in timp ce acesta promitea activului de partid ca daca va fi presedinte va politiza justitia ? asta va salva tara ?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.