S-a PRELUNGIT starea de ALERTĂ. Noi MĂSURI pentru ALEGERILE LOCALE

S-a PRELUNGIT starea de ALERTĂ. Noi MĂSURI pentru ALEGERILE LOCALE

Starea de alertă se prelungește oficial, începând cu data de 15 septembrie 2020, timp de 30 de zile. CNSU a aprobat astăzi noua hotărâre.

Majoritatea măsurilor cunoscute au rămas în vigoare, însă s-au adăugat și altele, cu ocazia alegerilor din 27 septembrie.

„Pe partea campaniei continuă regulile care în mare parte sunt cunoscute. Numărul maxim rămâne la fel – 50 în interior, 100 – în exterior, portul măștii, triajul observațional, dezinfecția spațiilor. La nivelul secțiilor de vot urmează să fie stabilite prin ordin al Ministrului Sănătății, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne și cu avizul Autorității Electorale, regulile care includ aspecte care privesc accesul, modul în care se va desfășura votul: obligativitatea dezinfectării mâinilor la intarea în secțiile de vot și la ieșire, cartea de identitate va fi introdusă de alegător în sistemul informatic, va fi instruit cum să o facă. Doar la cei care au buletine vechi, din hârtie, procesarea se va face manual, iar operatorul care procesează buletinul va dezinfecta buletinul înainte și după ce manipulează buletinul. Mai sunt și alte reguli care urmează să fie publicate, inclusiv portul măștii obligatoriu la cei din secția de vot și la cei care vin să voteze. Măsurile celelalte au rămas. Au fost scoase sporturile de contact din partea sporturilor care sunt limitate. Deci la acest moment nu mai figurează sporturile de contact”, a declarat Raed Arafat.

Întregul act normativ poate fi consultat aici: hg prelungire stare de alerta 15 septembrie

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.