S-a finalizat reabilitarea Școlii Gimnaziale din Buteni

S-a finalizat reabilitarea Școlii Gimnaziale din Buteni

Consiliul Județean Arad informează că s-a finalizat reabilitarea Școlii Gimnaziale cu clasele V-VIII, din Buteni.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, și Mircea Braiți, primarul comunei Buteni, au verificat stadiul lucrărilor care se apropie de final.

Investiția este finanțată din fonduri PNDL, cu cofinanțare din bugetul local și de la CJA.

Este vorba despre o reabilitare totală, extindere și construirea unui teren sintetic multifuncțional. Au fost renovate toate încăperile prin lucrări la sistemul de iluminat, tencuieli interioare, grupuri sanitare noi, amenajări interioare și dotări cu aparatură pentru laboratoare și mobilier. Pentru coridoarele școlii a fost folosit travertin iar în clase parchet masiv, deoarece ne-am dorit să folosim materiale de înaltă calitate. În ceea ce privește amenajarea exterioară, am încercat să păstrăm forma originală a ancadramentelor, mai ales ca această clădire, unde a funcționat fosta Judecătorie, este o clădire cu arhitectură deosebită. Acest proiect reprezintă o investiție importantă pentru că momentan școala gimnazială funcționează într-o clădire închiriată, a declarat Mircea Braiți, primarul comunei Buteni.

La Buteni se amenajează una dintre cele mai frumoase școli gimnaziale de pe Valea Crișului Alb, care va deveni un pol de interes zonal. Primarul Mircea Braiți renovează vechea școală, după planurile unui arhitect care și-a propus să redea strălucirea acestui complex vechi de peste o sută de ani. Felicitări domnului Mircea Braiți, un primar tânăr și gospodar, și pentru această investiție, și pentru celelalte lucrări de mare amploare care au transformat Buteniul într-un șantier în lucru!, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.