S-a stabilit calendarul ALEGERILOR LOCALE: Când ne vom VOTA PRIMARII, CONSILIERII și PREȘEDINȚII DE CONSILII JUDEȚENE

S-a stabilit calendarul ALEGERILOR LOCALE: Când ne vom VOTA PRIMARII, CONSILIERII și PREȘEDINȚII DE CONSILII JUDEȚENE

Guvernul a adoptat, luni, hotărârile prin care s-au stabilit data alegerilor locale din acest an şi modelele buletinelor de vot.

Conform reglementarilor legale în vigoare, calendarul alegerilor locale este următorul: până la data de 6 aprilie toate partidele trebuie să comunice semnele electorale către Biroul Electoral Central, iar până în 12 aprilie Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) trebuie să comunice numărul de alegători rezultat din Registrul electoral şi din listele electorale complementare.

Candidaturile pot fi depuse până la data de 26 aprilie, urmând ca ele să devină definitive după depunerea contestaţiilor, începând cu data de 4 mai.

Cu 30 de zile înaintea datei votării vor trebui aduse la cunoştinţa publică numărul circumscripţiilor electorale, delimitarea şi numerotarea fiecărei secţii de votare, precum şi sediile acestora.

Pe 7 mai începe campania electorală, care se încheie pe 4 iunie. În duminica alegerilor, 5 iunie, votul va începe de la ora 7.00 şi se va încheia la ora 21:00.

Totodată, pe site-ul Secretariatului general al Guvernului au fost publicate modelele buletinelor de vot, cu toate că premierul Dacian Cioloș a declarat că se gândeşte la posibilitatea ca votul să aibă loc în două tururi de scrutin, aşa cum cere PNL, nu într-un singur tur, aşa cum prevede legea în acest moment.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.