Mai multe articole din rubrica "" ↑

Revine POLARIS! Cât vor PLĂTI arădenii pentru SALUBRIZAREA STRADALĂ

Revine POLARIS! Cât vor PLĂTI arădenii pentru SALUBRIZAREA STRADALĂ

După nenumărate discuții care au avut loc la începutul lunii mai, odată cu expirarea contractului cu cei de la RER Oradea, când pentru a nu rămâne Aradul fără serviciul de salubrizare stradală, municipalitatea a propus prelungirea contractului cu aceștia pe o perioadă de trei luni ca măsură de urgență, lucrurile se schimbă din nou.

Grupul PSD-ALDE din CLM s-a opus acestei prelungiri deoarece tocmai din cauza firmei RER nu s-a putut finaliza procedura licitației, în urma căreia a câștigat SC Polaris M Holding SRL, deoarece ei au depus contestație.

Așadar, în urma unor renegocieri, prestarea serviciului de salubrizare stradală a fost încredințată temporar companiei Polaris, deoarece au avut cea mai bună ofertă. În ceea ce privește salubrizarea menajeră, acest serviciu este prestat de Retim.

Astăzi, în cadrul unei ședințe publice extraordinare de îndată a Consiliului Local Municipal, aleșii au votat în unanimitate aprobarea tarifelor pentru prestarea serviciului de salubrizare stradală în Municipiul Arad.

Aceste tarife sunt:

Nr crt Denumire operație UM Tarif negociat(lei) fără TVA
1 Măturat manual 1.000 mp 15.50
2 Măturat mecanic 1.000 mp 8.00
3 Măturat mecanic trotuare 1.000 mp 3.10
4 Întreținere curățenie 1.000mp 8.10
5 Golirea coșurilor stradale buc 0.45
6 Răzuit rigole mp 0.09
7 Colectat, transport și descărcat  deșeuri stradale tona 62.81
8 Dezafectare depozite necontrolate de deșeuri tona 32.82
9 Spălat stradal 1.000 mp 14.61
10 Stropit stradal 1.000 mp 2.32
TOTAL  

În cazul în care competitorii vor continua să se conteste, peste alte 90 de zile va trebui să reluăm toate aceste proceduri pentru a putea asigura continuitatea serviciului de salubrizare. Ca şi în cazul salubrizării menajere mă interesează un singur lucru: să nu-şi bată joc nimeni de noi. Noi suntem buni platnici, ne dorim curăţenie în oraş, iar firmele să-şi respecte angajamentele din contractele pe care le încheiem cu ele. Trebuie să-şi asume ceea ce ofertează, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Întregul proiect de hotărâre poate fi consultat aici: PH nr. 188 aprobare tarife stradal mai 2018

Loading...
 1. O, dar vai! Ce limbi in c*r ati dat PSD-ului!
  Poi se poate altfel?!😂😂

  Raspunde
 2. De unde putem afla pe ce strazi se face maturatul manual,mecanic etc si cu ce frecventa(zilnic,saptamanal ,lunar).Ma intereseaza in mod special str.Ardealului.

  Raspunde
 3. Felicitari pt Polaris!

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.