Start la Competiţia Regională de Eco-Inovare din Regiunea Vest

Start la Competiţia Regională de Eco-Inovare din Regiunea Vest

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest a dat, marţi, startul Competiţiei Regionale de Eco-Inovare din Regiunea Vest şi proiectului „Întreprinderi Eco-Inovative în Regiunea Vest”. Startul competiţiei dedicate produselor şi serviciilor eco-inovative din Regiunea Vest a fost dat de Sorin Maxim (foto), directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest şi de Raluca Cibu-Buzac, preşedinta Asociaţiei Tehimpuls.

Competiția Regională de Eco-Inovare este organizată pentru a doua oară în Regiunea Vest, prima ediție desfășurându-se în anul 2013. La fel ca în anul precedent, competiția este organizată în cadrul Târgului Regional de Inovare – târgul urmând să aibă loc în Arad, în data de 12 noiembrie 2014.

Competiţia, organizată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest împreună cu Asociaţia Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare si Transfer Tehnologic, se adresează organizaţiilor şi persoanelor fizice din Regiunea Vest care realizează produse eco-inovative şi/sau furnizează servicii eco-inovative. Produsele, serviciile sau tehnologiile eco-inovative vizate sunt soluţiile inovative care îşi găsesc aplicare concretă în susţinerea dezvoltării sustenabile prin reducerea impactului asupra mediului sau prin folosirea eficientă a resurselor.

Câştigătorii Competiţiei Regionale de Eco-Inovare din Regiunea Vest vor fi premiaţi cu sesiuni de training, scheme de consultanţă şi grant-uri în valoare de 10.000 de euro pentru dezvoltarea de start-up-uri inovative scopul competiţiei fiind acela de a sprijini eco-inovaţia, start-up-urile eco-inovative şi integrarea produselor/serviciilor eco-inovative în cadrul unor afaceri deja existente.

Depunerea aplicaţiilor pentru Competiţia Regională de Eco-Inovare din Regiunea Vest se poate face până în data de 10 octombrie 2014, după încheierea acestei etape urmând jurizarea şi anunţarea câştigătorilor în cadrul Târgului Regional de Inovare 2014, ediţia a II-a – târg ce va avea loc în Arad, în data de 12 noiembrie 2014.

Competiţia Regională de Eco-Inovare este organizată în cadrul proiectului „Întreprinderi Eco-Inovative în Regiunea Vest” finanţat prin Programul Inovare în Industria Verde Romania al mecanismului financiar norvegian 2009-2014 – Norway Grants – al carui operator de program este Innovation Norway.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.