S-a DEMOSTRAT ŞTIINŢIFIC: Ai șanse mari să te LAȘI DE FUMAT dacă apelezi la ȚIGARA ELECTRONICĂ!

S-a DEMOSTRAT ŞTIINŢIFIC: Ai șanse mari să te LAȘI DE FUMAT dacă apelezi la ȚIGARA ELECTRONICĂ!

Tot mai mulți fumători au încercat ţigara electronică în ultimii ani. Aceasta oferă senzaţia fumatului, inhalând un vapor ce conţine o concentraţie de nicotină.

Fumătorii care folosesc ţigara electronică pentru a se lăsa de fumat au şanse mai mari de reuşită decât cei care se bazează exclusiv pe puterea voinţei, susțin cercetătorii de la University College London.

Profesorul Robert West din Marea Britanie, unul dintre cei mai mari experţi în acest domeniu, afirmă că „ţigările electronice ar putea îmbunătăţi în mod substanţial sănătatea publică datorită atracţiei demonstrate în rândul publicului şi prin beneficiile majore pentru sănătate asociate încetării fumatului”.

Un studiu efectuat pe 6.000 de fumători a arătat că numărul celor care reuşiseră să se lase de fumat era cu 60% mai mare în rândul celor ce apelaseră la ţigări electronice decât în rândul celor ce nu au folosit niciodată acest dispozitiv.

„Numărul fumătorilor din Anglia scade, numărul celor ce se lasă de fumat creşte, iar numărul celor ce nu au fumat niciodată ce folosesc ţigări electronice este extrem de mic”, spune profesorul West.

Foto: consumerreports.org

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.