Să curgă apă din tricouri! Cum vrea Popa să bată, cu UTA, pe Hermannstadt

Să curgă apă din tricouri! Cum vrea Popa să bată, cu UTA, pe Hermannstadt

Noul director tehnic al divizionarei secunde UTA Arad, Ionuţ Popa, a recunoscut că echipa sa porneşte cu şansa a doua în meciul pe care îl va susţine duminică la Şiria, cu Hermannstadt Sibiu.

„Întâlnim duminică o echipă bună, care a bătut lejer FCSB, echipă cu un antrenor de valoare. Hermannstadt e un club foarte bine clădit din toate punctele de vedere. Cred că acum, din punct de vedere valoric, bate oricând ultimele cinci echipe din prima ligă. Jucăm duminică împotriva unei echipe care nu a mai pierdut de 23 de etape în liga a doua”, a declarat directorul tehnic al echipei arădene.

El a comentat afirmaţiile potrivit cărora UTA ar trebui să fie mulţumită şi de un egal.

„Pentru UTA contează fiecare punct. De aceea mizez pe elanul şi tinereţea jucătorilor, pe implantul mental adus la echipă de mine, aşa că vom juca la victorie. Le-am spus băieţilor că nu le taie nimeni capul, indiferent de rezultat. Însă trebuie să se vadă că au luptat până la ultima picătură de energie, că din tricourile lor curge apa. Le-am spus că-i susţin, că le ofer încrederea necesară, îi apăr, fac orice pentru ei şi pentru echipa mea. Că o fac urât, grotesc, sau supăr pe cineva, ăsta sunt eu, cine mă suportă bine, iar cine nu, nu. Avem nevoie de încă cel puţin 20 de puncte pentru a nu avea probleme pe 3 iunie”, a spus Popa.

Deşi Popa este cel mai galonat antrenor din liga secundă, pentru el nu este o problemă să se bată la retrogradare, pentru că este vorba de UTA.

„Dacă era altă echipă, era o problemă pentru mine, dar sigur că nici nu mergeam. Nu am venit la UTA pentru bani sau pentru faimă, ci pentru a salva echipa de la retrogradare. Pentru că, dacă UTA retrogradează, eu cred că se va şi desfiinţa, pentru că nimeni nu va mai investi în mediocritate”, a mai spus Ionuţ Popa.

Vorbind despre lotul pe care îl are la dispoziţie, el a afirmat că este destul de valoros, însă jucătorii sunt lipsiţi de experienţă, fiind foarte tineri. Media de vârstă este de 21 de ani şi 7 luni, UTA nemaiavând niciodată un lot cu o medie de vârstă atât de scăzută.

„Pe lângă aceşti copii am mai avea nevoie de 1-2 jucători cu experienţă, care să îi strângă în jurul lor. Avem nevoie urgentă de cel puţin un fundaş central. Am alarmat toţi impresarii pe care îi cunosc, numai că acum e târziu de adus fotbalişti. Sunt conştient că vom culege, pentru că nu prea avem ce alege. Poate vom da greş, dar oricum ne trebuie 1-2 jucători, fiindcă nu toate posturile sunt ocupate”, a conchis Popa.

Sursa: Agerpres

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.