Să ne luăm Filarmonica înapoi! Arădenii, chemaţi să SALVEZE o instituţie aflată aproape în „moarte clinică” – UPDATE!

Să ne luăm Filarmonica înapoi! Arădenii, chemaţi să SALVEZE o instituţie aflată aproape în „moarte clinică” – UPDATE!

Modul în care administraţia Falcă tratează problemele reale de la Filarmonica de Stat Arad, susţinând în fruntea acesteia un manager controversat, aflat în conflict cu personalul şi o bună parte a presei, a determinat măsuri radicale din partea celor care nu mai vor să tolereze o asemenea situaţie.

Sătui de infatuarea directorului Alin Văcean – a cărui schimbare este, potrivit unor surse din Consiliul Local Municipal, un subiect „tabu” pentru primarul Gheorghe Falcă – angajaţii Filarmonicii de Stat Arad au recurs la măsuri extreme: greva generală şi, mai nou, o petiţie pe care se strâng, de la o oră la alta, semnături pentru îndepărtarea managerului instituţiei.

„Filarmonica Arad a ajuns mult sub limita minimă de funcționare. Orchestra numără 37 de instrumentiști, iar corul 32 de artiști lirici. Managementul dezastruos, atitudinea impardonabilă a managerului față de angajați, față de presă și față de instituții interne și externe a contribuit la înrăutățirea situației și la declanșarea GREVEI GENERALE. Cerem îndepărtarea grabnică a managerului Alin VĂCEAN și readucerea Filarmonicii în rândul simbolurilor orașului.

Cei cărora le pasă de soarta culturii arădene sunt rugați să ne susțină cu semnături în speranța că vom atrage atenția autorităților pentru remedierea acestei situații catastrofale”, precizează iniţiatorii petiţiei.

Lansată sâmbătă, petiţia a fost semnată deja de zeci de persoane din Arad, dar şi din Cluj Napoca, Timişoara sau Bucureşti.

Cei care doresc să contribuie cu semnătura lor la salvarea unuia dintre simbolurile oraşului Arad o pot face aici:

http://www.petitieonline.com/salvati_filarmonica_arad

UPDATE/ Sute de semnături în 24 de ore!
De la publicarea ştirii (duminică, 7 decembrie) şi până astăzi numărul celor care au semnat petiţia a crescut de la câteva zeci la câteva sute de semnatari, semn că arădenilor, dar nu numai lor (sunt semnături din multe alte oraşe şi chiar şi din străinătate), le pasă de soarta Filarmonicii de Stat Arad. Alo, Primăria, se aude?

  1. va stresati aiurea. masoneria pocaiasca nu permite schimbarea sefului de acolo.

    Raspunde
  2. mai bine schimbati oamenii din orchestra. dezastru!
    manager’ul e de vina ca orchestra e dezastru?
    Lautari , nu ii pot numi „filarmonisti!

    Raspunde
    • Si inainte de Vacean, sindicalistii nu o prea iubeau pe d-na Talmaciu, asa ca………
      Niste putori care lucreaza 3-4 ore pe zi.
      Cand Talmaciu i-a dus pe afara au facut scandal. Acum cei din strainatate nu ii mai cheama si Vacean e de vina…
      P.S. Vacean e un dus cu pluta, asa ca sa nu ma atace ca scriu din partea lui

      Raspunde
  3. Ati luat si roamania inapoi cu iohanis… Ce o sa faceti cu ea acum?

    Raspunde
  4. Daca pana la Vacean „lautarii” de care zici puteau tine concerte adevarate si erau chemati peste tot, acum este misiunea lui Vacean ca director sa ii organizeze sa concerteze. Dar se pare ca Vacean nu prea stie…

    Raspunde
  5. sa le fie rusine celor care au permis distrugerea filarmonicii. Falca si Bognar cu Titiriga in primul rand si dupa aia consilierii locali si comisia care i-a analizat activitatea lui Vacean Alin un habarnist. rusine rusine rusine sa va fie!!

    Raspunde
  6. Membrii orchestrei si corului Filarmonicii din Arad sunt profesionisti de inalt nivel. Nu jigniti profund si nedrept doar pt ca nu aveti alte argumente prin care sa atacati. Este atat de trist sa vezi oamenii cum prefera sa se atace intre ei decat sa ii atace pe cei care i-au adus in starea deplorabila in care se afla. Dumnezeu sa va lumineze !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.