Sala Marii Uniri, transformată în sală de conferințe

Sala Marii Uniri, transformată în sală de conferințe

Sala Marii Uniri va fi transformată în sală de conferințe.

Consiliul Județean Arad mobilează Sala Marii Uniri, de pe Bulevardul Revoluţiei nr. 81, şi o transformă într-o sală modernă de conferinţe. Contractul pentru furnizarea mobilierului necesar a fost semnat astăzi, la Consiliul Judeţean.

Sala va dispune de 100 de locuri pe fotolii, de prezidiu, mese pentru şedinţe. De asemenea, este dotată cu instalaţie de sonorizare, sistem de numărare electronică a voturilor, sistem de traducere şi un ecran LCD. Se finalizează, astfel, un proiect de importanţă naţională a Consiliului Judeţean Arad.

„În luna martie sala va fi complet amenajată şi vom organiza atunci un eveniment în care vom prezenta transformările prin care a trecut. Din punct de vedere istoric, este una dintre cele mai importante săli din România, pentru că aici a fost negociat viitorul Transilvaniei, în zilele de 13-14 noiembrie 1918, şi de aici a plecat ideea organizării Adunării Naţionale de la Alba Iulia. În acest moment, pentru evenimentele pe care le organizăm aici, împrumutăm sau închiriem mobilierul necesar, ceea ce din luna martie nu va mai fi necesar”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

În Sala Marii Uniri, la sfârşitul lunii decembrie a anului 2022, Iustin Cionca a preluat de la preşedintele Guvernului Provinciei Autonome Vojvodina, preşedinţia Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa.

„Mie îmi pare rău că, în anul 2018, Guvernul de atunci al României nu a acceptat să finanţeze modernizarea acestei săli în Programul Centenar, deşi a fost unul dintre cele mai importante obiective ale momentului. Am adus fonduri europene pentru ea şi a durat patru ani, întreaga procedură, până să spunem că suntem pe final. Aradul şi România câştigă un spaţiu istoric, dar l-ar fi putut recupera mult mai devreme, dacă găseam interes la Bucureşti”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.