SALARII MĂRITE cu 90%! Vezi dacă ești printre cei vizați!

SALARII MĂRITE cu 90%! Vezi dacă ești printre cei vizați!

Vești bune pentru o categorie importantă a populației.

Începând cu 1 octombrie, odată cu intrarea în vigoare a OUG 20/2016 remunerația medicilor pentru gărzile efectuate a crescut cu până la 90%, plata majorată pentru aceste gărzi urmând a fi primită începând cu 15 noiembrie, potrivit Ministerului Sănătăţii (MS).

Conform sursei citate, plata gărzilor suplimentare pentru medici se face acum prin raportarea la salariul de bază majorat de la 1 august 2016.

Potrivit MS, garda unui medic primar, gradaţia 5, va fi în zilele lucrătoare, între 781 de lei şi 1.094 de lei, sume brute, în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale, venitul din gardă ajungând la 1.667 de lei brut. Un medic specialist, gradaţia 5, va primi pentru o gardă efectuată în cursul săptămânii între 614 lei şi 860 de lei, sume brute, pentru gărzile din weekend şi din zilele declarate sărbători legale acelaşi medic urmând a încasa 1.310 lei brut.

„Şi în cazul medicilor rezidenţi care efectuează gărzi în condiţiile legii, acestea vor fi plătite cu sume între 435 de lei brut şi 1.147 de lei brut, în funcţie de anul de rezidenţiat şi de sporul aplicat (25% sau 75% în cursul săptămânii şi 100% pentru zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale)”, se mai arăta într-un comunicat de presă remis de MS.

Gărzile suplimentare vor fi efectuate în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial, gărzile fiind considerate atât vechime în muncă, cât şi vechime în specialitate.

 

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.