„Salvăm vieți și dăm viață…” O tânără a născut într-o ambulanță SMURD (FOTO)

„Salvăm vieți și dăm viață…” O tânără a născut într-o ambulanță SMURD (FOTO)

„Salvăm vieți și dăm viață, de asta avem cea mai frumoasă meserie din lume!”, așa începe informarea prin care Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad anunță că o tânără a născut într-o ambulanță SMURD.

Tânăra însărcinată, în vârstă de 24 ani, a fost preluată din localitatea Ignești de echipajul SMURD al Detașamentului de Pompieri Sebiș. Cei trei paramedici din echipaj au monitorizat-o permanent, tânăra având contracții la interval de 1 minut.

„Pentru că nu aveau timp să ajungă cu ea la Matern (n.r. – la Arad), au plecat direct spre spitalul din orașul Sebiș, iar când au ajuns în curtea spitalului, «copilul nu a mai avut răbdare» iar tânăra mămică a născut în ambulanță, sub supravegherea medicului din spital, doamna doctor Dima Claudia. Echipajul SMURD a asistat la naștere, ajutând medicul și totul decurs foarte bine. Au adus pe lume un băiețel iar dupa naștere au fost redirecționați spre Spitalul Matern din Arad”, informează George Pleșca, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Pe drum, mama și băiețelul au fost preluați de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

Eroii acestei întâmplări și, în același timp, „moașele” copilului, alături de dr. Claudia Dima, sunt plt. maj. Lucian Palcu, plt. maj. Sebastian Rus și plt. maj. Ciprian Pop.

Foto. ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.