Salvat din infernul incendiilor de vegetație uscată de la Tauț

Salvat din infernul incendiilor de vegetație uscată de la Tauț

Un arici cu mult noroc a fost salvat din infernul incendiilor de vegetație uscată din zona Tauț, în care au fost pârjolite sute de hectare de teren.

Joi, 31 martie, a fost o zi „de foc” pentru pompierii militari arădeni dar cu noroc pentru un arici. Un incendiu de vegetație în care au ars mai bine de 350 de hectare doar ce fusese lichidat, când, după nici două ore de la lichidarea acestuia, alarma s-a dat din nou în cadrul Detașamentului de Pompieri Ineu, tot pentru un incendiu de vegetație și tot in aceeași zonă – Tauț.

 Focul care înainta cu repeziciune în zona împădurită din Tauț, „ajutat” si de vântul puternic, a îngreunat munca pompierilor militari.

„În timp ce acționau pentru stingerea flăcărilor, la un moment dat pompierii au văzut cum un arici încerca să fugă din infernul ce-l înconjura și când acesta i-a văzut, a rămas împietrit, parcă le cerea ajutorul. Fără să ezite, un salvator din cadrul Detașamentului Ineu a mers spre acesta, reușind să-l salveze. Acest arici a fost norocos. Din cauza vitezei cu care se propagă aceste tipuri de arderi  multe animale pier nevinovate. În astfel de momente pompierii ne demonstrează încă o data că fiecare viață contează”, declară purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Pompierii arădeni fac din nou apel către cetățeni să renunțe la curățarea terenurilor prin incendiere!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.