Sâmbăta, ZI LUCRĂTOARE?! Ce îi așteaptă pe români

Sâmbăta, ZI LUCRĂTOARE?! Ce îi așteaptă pe români

Veste proastă pentru români! Potrivit unui nou proiect de lege, românii vor avea dreptul la doar o zi liberă, chiar dacă muncesc în weekend.

Un proiect de lege controversat a iscat numeroase discuții printre cei de la putere și nu numai. Dan Vîlceanu, deputat liberal, a inițiat o lege potrivit căreia repausul săptămânal obligatoriu să fie de 24 de ore și nu de 48, cum este în prezent.

Potrivit actului normativ, dacă angajații doresc să muncească ore suplimentare sâmbăta ei vor fi primi doar o remunerație mai mare, nu și o zi liberă drept compensație.

„Îi dăm dreptul salariatului să opteze dacă vrea să presteze ore suplimentare doar în timpul săptămânii sau vrea să vină și sâmbăta. Asta este tot ce prevede acest proiect de lege. Deci, practic, în momentul de față, legea nu permite nici salariaților, nici angajatorilor să preseteze ore sâmbăta fără să obțină sau să i se dea ulterior o zi liberă (recuperare). Aveți 8 zile libere și veți avea în cont 8 zile libere. Dacă dumneavoastră doriți ca sâmbăta să lucrați și să primiți un salariu cu 75 la sută spor este strict opțiunea dvs.”, a declarat pentru Digi24 Dan Vîlceanu, inițiatorul legii, deputat al PNL.

Opoziția susține că nu este de acord cu această modificare.

Proiectul de lege a fost deja depus în Camera Deputaţilor, iar Senatul este camera decizională.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.