Samuel Caba: „Minoritatea gay poate fi tolerată”

Samuel Caba: „Minoritatea gay poate fi tolerată”

Samuel Caba a transmis presei o declaraţie pe tema căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Caba a dat declaraţia în calitate de președinte al Asociației Centrul Creștin Râul Trezirii, reprezentant al Asociației Oamenilor de Afaceri Creștini din România – Arad şi a Asociației Rugul Aprins România.

„Am militat întotdeauna pentru respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Am cunoscut ororile dictaturii și ale regimului de tristă amintire, regim în care familia mea, și în mod special, tatăl meu a fost persecutat, anchetat și marginalizat.

De asemenea, am fost educat și crescut într-o familie creștină promovând respectul față de OM și valorile sale fundamentale, printre care și familia. Să spunem deschis și fără rețineri: NEAMUL ROMÂNESC, ENTITATEA ȘI IDENTITATEA NOASTRĂ s-a păstrat în ciuda tuturor vicisitudinilor istoriei, prin puterea familiei, prin biserică și prin eroism. Azi, o minoritate, insistă prin diverse tertipuri, să ceară legiferarea căsătoriei dintre persoane de același sex, minoritatea gay, neînțelegând că azi în România, asaltată de pericole interne și internaționale, numai o astfel de chestiune mai lipsea.

Ca persoană responsabilă, ca om politic creștin practicant, salut decizia Curții Constituționale de a respinge solicitările făcute pe direcția torpilării familiei tradiționale.

Se face mult caz și se interpretează (în mod voit eronat) Constituția României. Peste 3 milioane de cetățeni au cerut modificarea Constituției cu precizări clare privind căsătoria (expres termenii de soț și soție – bărbat – femeie). Analizând serios Constituția României – Titlul VI – integrarea euroatlantică și în special ART. 148 – Integrarea în Uniunea Europeană aliniat 2 pe care îl reproduc: «Ca urmare a aderării, prevederile constitutive ale U.E., precum și celelalte reglementări comunitare cu caracter OGLIBATORIU, AU PRIORITATE față de dispozițiile contrare din legile interne…». Pe cale de consecință, iată ce spune explicit Convenția Europeană a Drepturilor Omului (Titlul I – Drepturi și libertăți) – Articolul 12 – Dreptul la căsătorie: «Începând cu vârsta stabilită prin lege, BĂRBATUL ȘI FEMEIA au DREPTUL de a se CĂSĂTORI și de a ÎNTEMEIA o familie conform legislației naționale ce reglementează exercitarea acestui drept».

Cred că orice comentariu este de prisos.

Concluzia mea este una sinceră: Familia este cel mai frumos dar de la Dumnezeu. Minoritatea gay poate fi tolerată (în sens constituțional ART. 26 al. 2) dar, respectând regulile democrației unde vorbim de puterea și decizia majorității; eu susțin ferm dreptul la fericire prin familia creștină ADEVĂRATĂ, familie de care mă bucur alături de milioane de familii din România și Arad, cărora le doresc sănătate, copii frumoși și fericire în viața familială”, a precizat Samuel Caba.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.