Samuel Caba vrea „Săgeata Verde”din nou pe șine

Samuel Caba vrea „Săgeata Verde”din nou pe șine

Samuel Caba militează pentru reintroducerea în trafic a tramvaiului „Săgeata Verde”, cu prilejul a împlinirii a 70 ani de transport feroviar electric la Arad.

„Transportul feroviar a fost determinant în evoluția şi dinamica socio-economică şi politică în zona Aradului. Începutul de secol XX plasa Aradul prin apariția «Trenului verde» mai apoi denumit «Săgeata Verde» , tren ce făcea legătura cu bogata Podgorie a Aradului și Europa Centrală, pe un merituos loc 4 între prezențele feroviare (de acest gen) ale Europei de atunci. Spun azi, mândru de apartenența la un asemenea spațiu cu tradiție industrială și economică, că suntem invidiați pentru un asemenea trecut”, își începe Caba pledoaria pentru reintroducerea în circuitul transportului public a „Săgeții Verzi”.

„«Zilele Aradului» o sărbătoare devenită tradițională, îşi propune(și bine face) să promoveze Aradul și în domeniul turistic. Europa și lumea civilizată dezvoltă pragmatic acest sector economic ce gândit bine și promovat așișderea, aduce plus valoare în economia națională și locală. Pornind de la aceste deziderate cu caracter economic, cred că introducerea în traficul din Arad, a tramvaiului electric «Săgeata Verde», aflat azi funcțional ca piesă de muzeu în Depoul – Muzeu «Ghioroc»”, a spus Caba.

Acesta este de părere că „«Săgeata Verde», poate fi un mijloc real de promovare a istoriei locale în interesul dezvoltării turismului în Arad. Și mai cred că miile de copii ai Aradului, dar și toți arădenii nu ar ezita să urce în «Săgeata Verde» pentru o promenadă prin Municipiul Arad. La fel și turiștii care sunt azi prezenți în Arad. Ideea de Muzeu Activ poate fi benefică și la Arad. «Săgeata Verde», trenulețul electric, poate fi un reper turistic major al Aradului începând chiar de la această mare sărbătoare a orașului nostru drag.”

  1. Iarasi incepe campania nesimtitul asta de Caba?

    Raspunde
  2. Samuel,Samuel si tu vrei sa furi ideile lui Ciupe,vezi ca o iei pe urmele lui Falca

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.