Șansă URIAȘĂ pentru Moneasa! Un OBIECTIV TURISTIC major va fi inaugurat la începutul verii (GALERIE FOTO)

Șansă URIAȘĂ pentru Moneasa! Un OBIECTIV TURISTIC major va fi inaugurat la începutul verii (GALERIE FOTO)

Peștera de la Băi, sau „Grota Ursului”, din stațiunea Moneasa va fi deschisă vizitatorilor la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie, anunță cei care se ocupă de amenajarea acesteia.

Importantul obiectiv turistic va fi deschis publicului grație unei inițiative comune a Primăriei Comunei Moneasa și a societății Transilvania Cave Diving. Astfel, în timp ce Transilvania Cave Diving se ocupă de amenajarea interioară a peșterii, pentru ca aceasta să poată fi vizitată de turiști în cele mai bune condiții, Primăria Comunei Moneasa execută amenajarea potecii de acces până la intrarea în peșteră.

Peştera de la Băi („Grota Ursului”) este localizată la aproximativ 500 de metri de centrul Staţiunii Moneasa, din ea izvorând Pârâului Băilor. O descriere amănunțită a peșterii, precum și istoricul explorărilor acesteia, care a început în urmă cu zeci de ani, puteți afla accesând: https://transilvaniacavediving.com/grota-ursului/.

De remarcat, că deschiderea peșterii ar putea duce la o creștere a numărului vizitatorilor în stațiune, aflată într-un con de umbră tocmai din cauza lipsei unor obiective turistice majore.

Foto: Facebook / Romeo Lazăr – Asociația Speologică Speowest Arad

  1. Doamne ajuta. Sa nu mai mearga lumea doar pentru langosi si scoverzi. Asa da.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.