ŞANTIER la Spitalul Clinic Judeţean. SE LUCREAZĂ concomitent la Ambulatoriu, UPU şi Radiologie

ŞANTIER la Spitalul Clinic Judeţean. SE LUCREAZĂ concomitent la Ambulatoriu, UPU şi Radiologie

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a efectuat o vizită fulger la  Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, pentru a urmări stadiul lucrărilor existente.

Instituţia medicală se află într-un amplu proces de modernizare, în prezent intervenindu-se concomitent în mai multe secţii, fondurile pentru modernizare provenind atât din proiecte europene, cât şi din resursele proprii ale Consiliului Judeţean Arad. Această continuă modernizare arată preocuparea administraţiei judeţene pentru sistemul sanitar, pentru sănătatea arădenilor.

Nicolae Ioţcu a fost însoţit de prof. dr. Aurel Ardelean, preşedinte, rector fondator al UVVG şi de Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii, rod al colaborării dintre Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi UVVG, instituţia academică urmând să pregătească viitoarele cadre medicale ale Spitalului. Universitatea a investit inclusiv într-o sală de curs, cu dotările de rigoare, în cadrul Spitalului, pentru a asigura studenţilor, viitoare cadre medicale, un cadru cât mai performant.

Preşedintele Ioţcu a fost asistat, pe tot parcursul vizitei, de Adrian Wiener, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. „În vizita de astăzi, am urmărit stadiul lucrărilor de modernizare de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Secţia «Ambulatoriu Integrat» este un proiect ambiţios, cu o valoare de şapte milioane de euro, sumă care include modernizarea secţiei şi dotarea cu aparatură performantă. De asemenea, la Unitatea de Primire Urgenţe lucrările sunt avansate, atât la adulţi cât şi la pediatrie, întreaga secţie urmând să fie extinsă într-un spaţiu cu peste 400 de metri mai mare. De menţionat că modernizarea UPU este făcută integral din Banii Consiliului Judeţean. În plus, am vizitat şi secţia «Radiologie», unde vom începe lucrările de modernizare. Şi aici va fi o secţie efectiv nouă, dotată inclusiv cu aparatură modernă, pentru că la Radiologie nu s-a mai făcut nimic de peste 30 de ani, adică de la înfiinţarea Spitalului”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean.

În ceea ce priveşte lucrările de modernizare unde funcţionează acum UPU, preşedintele a subliniat că în perioada respectivă accesul la Urgenţe va fi prin spate. „Va fi un mic disconfort, sperăm că pentru o perioadă cât mai scurtă, dar când vom finaliza întreaga secţie atunci vom vedea că a meritat tot efortul şi că vom avea o Unitatea de Primire Urgenţe performantă, cea mai modernă din vestul ţării”, a completat Nicolae Ioţcu.

Adrian Wienner, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, a afirmat, la rândul său, că extinderea UPU înseamnă „creşterea calităţii actului medical, posibilitatea cadrelor medicale de a-şi desfăşura activitatea într-un spaţiu adecvat, cu o aparatură performantă, iar toate acestea duc la un scop comun: salvarea de vieţi omeneşti”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.