Săptămâna carierei la CCIA Arad

Săptămâna carierei la CCIA Arad

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Arad, în parteneriat cu Colegiul Naţional „Preparandia-Dimitrie Ţichindeal”, va organiza în perioada 25 – 29 martie Săptămâna Carierei.

Evenimentul va avea loc la sediul Camerei de Comerţ. pe parcursul a cinci zile, tinerii având astfel ocazia să interacţioneze cu reprezentanţi ai mediului de afaceri arădean, care vor împărtăși din experienţa lor profesională, vor relata despre provocările întâmpinate în activitatea firmei, dar şi despre calitățile și abilitățile necesare unui antreprenor.

Aniela Mladin, managerul general al firmei Guala Pack Nadab, le va povesti tinerilor despre ce înseamnă să administrezi o afacere.

În cadrul evenimentului, participanţii vor avea ocazia să adreseze întrebări deschise și vor afla curiozități despre meseriile de bucătar şi patiser-cofetar, împărtăşite de doi invitaţi speciali, cu o experiență unică și o perspectivă diferită: Chef Marcela şi Anca Sturz, adminstratorul brutăriei Bontalenti.

„Dezvoltarea profesională este o valoare organizațională esenţială şi este una dintre principalele preocupări ale mediului de afaceri. Suntem însă în situația în care lipsa unei educații de calitate, adaptată în funcție de grupurile țintă de elevi/studenţi, conduce la o resursă umană insuficient calificată pentru domenii cheie ale economiei. Prima problem pe care o reclamă mediul de afaceri în discuțiile cu Camera de Comerţ, este cea a lipsei forței de muncă calificată. Conform datelor INS, tinerii cu vârste între 15 și 24 de ani sunt cei mai afectați de șomaj. Prin aceste întâlniri dorim să facilităm accesul tinerilor la antreprenori de la care pot afla răspunsuri la o parte din întrebările care-i frământă”, precizează preşedintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.