Săptămâna europeană marcată la Arad prin proiecții de lumini, expoziții și dezbateri

Săptămâna europeană marcată la Arad prin proiecții de lumini, expoziții și dezbateri

În luna mai Aradul marchează Ziua Europei printr-o serie de activități organizate în perioada 9 – 13 mai.

Vor avea loc o proiecție de lumini pe clădirea Palatului Administrativ din Arad, o expoziție de fotografie pe platoul Palatului Administrativ din Arad și o întâlnire cu tinerii din Arad.

Prin aceste acțiuni municipiul Arad se alătură orașelor din România care vor sărbători Ziua Europei prin evenimente locale.

Ziua Europei are loc în fiecare an la 9 mai, pentru a celebra pacea și unitatea în Europa. Data marchează aniversarea istoricei Declarații Schuman, care a deschis calea Europei către Uniunea Europeană de astăzi.

Cu acest prilej, timp de o săptămână, Palatul Administrativ din Arad va fi iluminat în culorile steagului european, iar pe platoul din fața primăriei, arădenii vor putea vizita expoziția de fotografie cu intrare liberă – „35 Reasons to Smile in the EU” (parte din proiectul „174 Reasons to Smile”), care va cuprinde lucrări realizate de artistul local Cristian Manta.

„Aradul este un oraș european, iar arădenii sunt cetățeni europeni. Ne bucurăm de oportunitățile de dezvoltare pe care acest statut ni le oferă. Ziua Europei este și ziua noastră și suntem mândri să găzduim evenimente care marchează această sărbătoare”, a declarat Călin Bibarț, primarul Aradului.

2022 – Anul European al Tineretului este anul în care acțiunile UE se concentrează asupra tinerilor. Obiectivul îl reprezintă includerea tinerilor și a priorităților acestora în elaborarea politicilor viitoare, precum și organizarea de activități dedicate generațiilor viitoare.

Consiliul Județean Arad sărbătorește Ziua Independenței și Ziua Europei

În cadrul evenimentelor prilejuite de împlinirea a 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean, ziua de 9 Mai reprezintă un reper aparte. Pentru a omagia această dată-referință în istoria României, Consiliul Județean organizează mai multe manifestări culturale și educative. 

„9 mai reprezintă o zi specială în Istoria României și în cea a Europei. Independența și prezența în marea familie a Uniunii Europene reprezintă două borne istorice importante pentru noi, ca națiune și ca țară. Cu acest prilej, la sediul instituției, în cadrul «Săptămânii Porților Deschise», pe lângă manifestările programate, vom dezveli și o plachetă aniversară, care marchează 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Arad. Îi invităm și pe această cale pe toți ”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 11, cu intonarea Imnului național, iar programul conține dezvelirea plachetei omagiale, o expoziție foto cu imagini de arhivă, un tur al instituției și un spectacol de marionete dedicat celor mici. De asemenea, începând cu ora 12, va avea loc o interesantă dezbatere, protagoniști fiind elevi de liceu, cu tema „Rolul și influența UE în legislația națională”, eveniment organizat de Asociația Pro-Debate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.