Săptămâna „Şcoala Altfel”, la Zărand (GALERIE FOTO)

Săptămâna „Şcoala Altfel”, la Zărand (GALERIE FOTO)

Se spune că „omul sfinţeşte locul”. Ei bine, zicala se potriveşte de minune la Şcoala Gimnazială Zărand, acolo unde acest lucru a ieşit din nou în evidenţă cu prilejul acţiunii „Şcoala Altfel” derulată pe parcursul unei săptămâni.

Evenimentul, organizat şi coordonat de prof. Mariana Daniela Dihel, directorul Şcolii Gimnaziale Zărand, a beneficat de sprijinul şi colaborarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Parohiei Ortodoxe Cintei, Poliției Rurale şi, nu în ultimul rând, a Primăriei și Consiliului Local Zărand.

Săptămâna a început cu un program cultural-religios, desfăşurat la Biserica Ortodoxă din Cintei, unde copiii, alături de părintele paroh Dr. Nicu-Ioan Breda, au explicat semnificația profundă a sărbătorii „Buna Vestire”.

A doua zi a fost destinată vizionării DVD-ului „România neîmblânzită”, pus la dispoziția școlilor de Camelia Moler, inspector şcolar. Ulterior, elevii au participat la o activitate de ecologizare desfășurată la Scoala Gimnazială Zărand – structura Cintei.

Miercuri, Şcoala Gimnazială Zărand a fost gazda conferinței „Educația preventivă și experienţa iubirii dăruite și primite în viața copiilor”. Manifestarea educativă a fost coordonată de subinspectorul Constantin Marius Arădan, agentul șef Ciprian Tocan de la IPJ Arad, Compartimentul de Analiză și Preveniră Criminalității, și agentul şef Katy Francisc, de la Poliţia Rurală Zărand. De remarcat, că la conferinţă a participat, în calitate de invitat, Arhimandrit conf. univ. Teofan Mada (cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului). La eveniment au luat parte 70 de elevi din Cintei și 50 de elevi din Zărand. De asemenea, a participat și părintele paroh dr. Nicu-Ioan Breda.

Ziua de joi a fost dedicată activităților sportive și artistice: Concurs de biciclete, role, desene pe asfalt, pictură pe sticlă, șah, tenis de masă, cross, handbal și fotbal. Competiţia de cross, handbal și fotbal a avut loc între Şcoala Gimnazială Zărand – Cintei și Şcoala Gimnaziala Olari, sub atentă supraveghere a directorului şcolii vizitatoare, prof. Neamț Moise. După încheierea competiţiilor, Margareta Mocuţa, reprezentantă a ISJ Arad, i-a felicitat elevii și le a înmânat medalii. De remarcat, că picturile – icoane pe sticlă realizate de elevi vor fi expuse în Biserica Ortodoxă din Cintei, prin bunăvoința părintelui paroh dr. Nicu-Ioan Breda.

„Şcoala Altfel” s-a încheiat cu o reprezentaţie a trupei de teatru „Tărâmul Poveștilor DOLO”, care a pus în scenă piesa „Călătorii muzicale”, o încântare pentru preșcolarii și școlarii din învăţământul primar.

La final, prof. Mariana Daniela Dihel, directorul Şcolii Gimnaziale Zărand, le-a mulţumit tuturor celor care au colaborat la reuşita acţiunii. „Încă o dată s-a demonstrat că prin colaborarea entuziastă între autorități, familie și şcoală am putut duce la bun sfârșit o săptămâna minunată. Le mulțumesc tuturor!”, a spus prof. Mariana Daniela Dihel.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.