Şapte bărbați, REȚINUȚI de polițiști pentru ȘANTAJ și COMPLICITATE la ȘANTAJ

Şapte bărbați, REȚINUȚI de polițiști pentru ȘANTAJ și COMPLICITATE la ȘANTAJ

Şapte bărbați au fost reținuți de polițiștii orașului Pecica pentru șantaj şi complicitate la șantaj. Victima acestora ar fi fost constrânsă fizic și psihic să le înmâneze o sumă de bani.

Sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, polițiștii orașului Pecica au reușit identificarea celor şapte bărbați.

„La data de 17 octombrie, polițiștii au efectuat pe raza localității Pecica, cinci percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea  infracțiunilor de șantaj, complicitate la șantaj și violarea vieții private. În urma perchezițiilor au fost depistate și indisponibilizate mai multe bunuri printre care: un dispozitiv de ascultare, un baston telescopic, o crosă de golf și mai multe telefoane mobile.
Din cercetările efectuate în cauză, a reieșit că la data de 11 septembrie a.c., 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 41 de ani, din județele Arad și Timiș, s-ar fi deplasat cu patru autoturisme pe care le-ar fi parcat apoi în fața unui imobil de pe raza localității Pecica.
În fapt, un bărbat de 29 de ani ar fi pătruns în imobil și sub pretextul înmânării sumei de 1.800 de euro ar fi exercitat presiuni fizice și psihice asupra persoanei vătămate. Întrucât victima ar fi refuzat în mod constant remiterea banilor, cel în cauză ar fi procedat la scoaterea acesteia în fața imobilului unde se aflau ceilalți bărbați, pe care apoi ar fi constrâns-o fizic să îngenuncheze în fața lor, solicitându-le iertare”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Arad.

„În urma extinderii cercetărilor, s-a mai stabilit că bărbatul de 29 de ani ar fi procurat un dispozitiv de ascultare în mediu ambiental, pe care – prin intermediul unui alt bărbat – l-ar fi instalat într-o locuință, procedând astfel la înregistrarea unor convorbiri”, se mai precizează în comunicat.

În bază probatoriului administrat, s-a dispus reținerea celor şapte pentru șantaj și complicitate la șantaj. Cu toţii au fost prezentați Judecatoriei Arad cu propunere de arestare preventivă, instanţa dispunând în acest caz măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

De remarcat, că cercetările în acest caz vor continua, procurorul dispunând față de doi bărbați extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la violare a vieții private, complicitate la șantaj, violare a vieții private și șantaj.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.