Șapte sfaturi pentru selectarea blenderului potrivit

Șapte sfaturi pentru selectarea blenderului potrivit

Un blender este un aparat de bucătărie esențial. Acesta poate îndeplini o varietate de sarcini, de la baterea frișcăi, prepararea de smoothie-uri, procesarea alimentelor și zdrobirea gheții.

Selectarea unui blender depinde, de obicei, de sarcinile pe care intenționați să le faceți cu blenderul. Unele tipuri de blender Biovita oferă mai multe caracteristici pentru un preț ridicat. Fiți atenți, s-ar putea să nu aveți nevoie de unele dintre aceste caracteristici. Așadar, optați pentru un blender Biovita care face ceea ce aveți nevoie de el.

Iată câteva sfaturi despre ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra un blender.

Capacitate

Capacitatea blenderului poate varia de la un litru la trei litri. Ar putea fi indicat să luați unul mai mare dacă aveți spațiu.

Cu toate acestea, primul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare aici este cât de multe alimente aveți de gând să amestecați în același timp. Unele blendere mici oferă ușurință de depozitare datorită capacității lor mici. Nu le achiziționați pe acestea dacă știți că veți mixa cantități mari de ingrediente.

Material

Materialul, în special piciorul, trebuie să fie robust. Asigurați-vă că piciorul este suficient de stabil pentru ca acel blender Biovita să nu se răstoarne de pe masă în timp ce este plin de conținut și își îndeplinește sarcinile. Oțelul inoxidabil este cel mai bun material pentru acest lucru.

Recipientele pot fi din sticlă sau din plastic. Cele realizate din sticlă sunt mai grele și mai rezistente, dar sunt mai scumpe decât cele cu recipiente din plastic.

Funcții

Unele blendere au mai multe atașamente pentru diferite funcții. S-ar putea să trebuiască să schimbați un accesoriu pentru a bate frișca sau pentru a toca ierburi. Asigurați-vă că, dacă ați avut nevoie de aceste funcții, accesoriile sunt ușor de detașat și înlocuit. Evaluați dificultatea de a monta un alt accesoriu. De asemenea, verificați dacă accesoriile au părți sensibile care se pot rupe dacă este atașat necorespunzător.

Unele blendere au și un buton pentru gheață, care va fi perfect dacă aveți nevoie să zdrobiți gheață. De asemenea, există modele de blender care au o mică deschidere în partea de sus pentru a vă permite să adăugați cantități mici de ingrediente în timp ce amestecați.

Putere

Aceasta poate varia de la 500 de wați pentru modelele mai mici până la 1200 de wați pentru blenderele mai mari. Un blender Biovita cu o putere mare poate amesteca rapid și ușor. Singura grijă este că aceste blendere costă mai mult.

Setări

Alegerea unui blender Biovita cu o varietate de setări (viteze și acțiuni de pulsare) vă permite să amestecați o varietate de ingrediente la texturi diferite.

Siguranță

Blenderul trebuie să poată fi curățat și depozitat cu ușurință și în siguranță. Deoarece multe persoane își lasă blenderele pe blat, va fi bine dacă blenderul are spații de depozitare a cablului cu capace pentru a împiedica umezirea cablului.

Unele modele sunt, de asemenea, etichetate ca fiind sigure pentru mașina de spălat vase. De obicei, aceste recipiente pot fi deschise în partea de sus și de jos pentru a facilita curățarea.

Multe blendere au, de asemenea, încuietori de siguranță pentru a preveni începerea procesării fără capacul pus.

Blendere de blat sau de imersie

Blenderele de blat sunt cel mai cunoscut model. Acestea au o bază și un recipient în care se amestecă materialele. Deoarece majoritatea oamenilor lasă aceste blendere pe blat decât să le depoziteze în dulap, aceste blendere vin într-o varietate de culori și design.

Blenderul de imersie, pe de altă parte, este un dispozitiv de mână în formă de baston care are o lamă în partea de jos. Acestea consumă mai puțină energie, aproximativ 200 de wați; astfel, sunt limitate la câteva sarcini și pentru amestecarea unor ingrediente. Acestea sunt utilizate de obicei pentru piure, amestecarea supelor și tocarea legumelor. Deoarece aceste blendere nu trebuie să fie lăsate pe blat, sunt disponibile în mai puține opțiuni de culoare și design. Acum, că știți ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra un blender, când mergeți la un magazin, verificați și garanția pentru a vă proteja drepturile de consumator. Dacă este posibil, ați putea dori, de asemenea, să încercați mai întâi blenderul, deoarece unele blendere care pretind că zdrobesc gheața fie nu reușesc să facă acest lucru, fie în schimb lichefiază gheața. Dacă nu ați putut încerca mai întâi blenderul, asigurați-vă că îl veți putea returna, dacă nu funcționează așa cum a fost promis.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.