Săpunurile antibacteriene, INUTILE în băile noastre: Fac mai mult rău, decât bine

Săpunurile antibacteriene, INUTILE în băile noastre: Fac mai mult rău, decât bine

Săpunurile antibacteriene sunt inutile pentru folosirea la domiciliu. Ba mai mult, utilizate din greşeală, acestea pot provoca rezistență microbiană. Concluzia aparține unui specialist de la Universitatea din Arizona.

Studiile au arătat că 95% din oameni nu ştiu să se spele corect pe mâini. Pentru o igienă perfectă, ar trebui să ne spălăm cel puţin 20-30 de secunde, informează Top Sante.

„De asemenea, este foarte important să se acorde atenţie zonei dintre degete, palmelor, adică tuturor locurilor în care s-ar putea ascunde bacteriile. Or, majoritatea oamenilor se mulţumesc să se spele doar şase secunde, în medie”, explică dr. Rolf Halden, de la Universitatea din Arizona.

Medicul mai spune şi că aceste săpunuri sunt chiar „periculoase”, întrucât, folosite greşit, cresc rezistența microbiană, ceea ce îngreunează tratamentele viitoare cu antibiotice.

„În ultimii 20 de ani, numărul produselor de igienă care conţn triclosan şi triclocarban, substanţe chimice antimicrobiene, a luat avânt. Rezultatul: trei sferturi dintre americani au aceste substanţe în urină”, a adăugat medicul Halden.

Și Administraţia Americană pentru Medicamente şi Alimente (FDA) a cerut producătorilor de săpunuri antibacteriene să demonstreze siguranţa şi eficacitatea acestora, recomandând, ulterior, utilizarea săpunurilor normale pentru uzul zilnic.

 

Foto: autolisp.org

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.