Sărbătoare mare la catolici: Sfântul Anton, celebrat în lumea întreagă. Rugăciunea cu o PUTERE EXTRAORDINARĂ!

Sărbătoare mare la catolici: Sfântul Anton, celebrat în lumea întreagă. Rugăciunea cu o PUTERE EXTRAORDINARĂ!

Biserica Catolică celebrează în data de 13 iunie Sărbătoarea Crinilor, cinstindu-l pe Sfântul Anton de Padova, unul dintre cei mai populari sfinţi ai Bisericii.

Sfântul Anton este sărbătorit nu numai de creştinii catolici, ci şi de ortodocşi, musulmani şi hinduşi.

Preoţii susţin că acesta nu aparţine numai Bisericii Romano – Catolice, aşa cum în timpul vieţii sale nu a aparţinut numai unei anumite naţiuni. Mormântul său se află în Italia, la Padova, unde se pare că şi-a petrecut o bună parte din viaţă. Chiar şi după moarte, Sfântul Anton aparţine lumii întregi, fragmente din trupul său aflându-se pe toate continentele lumii.

Sfântul Anton a avut misiunea de a predica împotriva ereziilor din acele timpuri, fapt pentru care Dumnezeu l-a răsplătit, păstrându-i limba intactă, până în zilele noastre. În ziua sărbătoririi Sfântului Anton, Biserica sfinţeşte crinii, simbolul purităţii.

Sfântul care s-a născut în anul 1195, în capitala Portugaliei, la Lisabona, a fost numit „ajutorul săracilor şi găsitorul lucrurilor pierdute sau furate”. Rugăciunile către Sfântul Anton au o putere deosebită.

„La tine alergăm, Sfinte Antoane, care ai avut o inimă înflăcărată de dragoste către Dumnezeu şi către aproapele. Pe tine te invocăm, puternicule făcător de minuni, care ai ţinut în braţele tale pe Iisus Hristos sub chip de Prunc. 
Către tine ne îndreptăm plini de încredere, ca să mijloceşti la bunul Iisus harul pe care îl dorim din adâncul inimii.

[Se spune dorinţa]

Sfinte Antoane, nu privi la nevrednicia noastră, ci la slava lui Dumnezeu, car av fi preamărit prin Tine, și la binele sufletelor noastre, precum și ale acelora pe care îi vom ajuta la rândul nostru.

În semn de recunoştinţă, vom căuta să ducem o viaţă cât mai potrivită cu învăţăturile Sfintei Evanghelii, să imităm virtuţile Tale, ajutându-i pe cei săraci şi muncind pentru răspândirea binelui.
Amin”.

Sfântul Anton se sărbătoreşte în fiecare an pe 13 iunie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.