Șase unități de învățământ vor fi modernizate și reabilitate termic prin Programul Național de Redresare și Reziliență

Șase unități de învățământ vor fi modernizate și reabilitate termic prin Programul Național de Redresare și Reziliență

Șase unități de învățământ vor fi modernizate și reabilitate termic prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Consilierii locali arădeni au fost convocați, marți, în ședință extraordinară. Cu această ocazie aleșii locali au fost de acord cu depunerea mai multor proiecte în vederea finanțării în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Municipalitatea arădeană are în vedere reabilitarea termică și modernizarea a șase unități de învățământ. Este vorba despre Grădinița PN nr.10 „Mugurel”, Liceul de Arte „Sabin Drăgoi”, Liceul Național de Informatică, Școala Gimnazială „Caius Iacob”, Colegiul Național „Vasile Goldiș” și Liceul cu Program Sportiv.

Prin același Program Național de Redresare și Reziliență ar putea fi renovate energetic nu mai puțin de 26 de blocuri de locuințe din municipiu.

„În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi am aprobat depunerea mai multor proiecte importante #pentruARAD. Dorim să profităm de finanțarea prin PNRR și să reabilităm termic încă 6 unități de învățământ din municipiu, investiție care va depăși 10.000.000 de euro. Totodată ne-am propus să continuăm renovarea energetică a  blocurilor de locuințe din municipiu. Au fost pregătite patru cereri de finanțare pe care au fost incluse 26 de blocuri  cu un număr de circa 900 de apartamente.  Valoarea totală a investiției va fi de aproape 14.500.000 de euro, a declarat primarul Călin Bibarț, la finele ședinței ordinare a CLM Arad. 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.