SCANDAL cu iz de pedofilie la o biserică din Iași. Ce le făcea preotul fetelor la SPOVEDANIE?!

SCANDAL cu iz de pedofilie la o biserică din Iași. Ce le făcea preotul fetelor la SPOVEDANIE?!

Un preot din comuna Scobinţi (Iaşi) şi-a luat preoteasa şi fetiţa de 12 ani şi a fugit în lume după ce a fost acuzat de enoriaşi că mângâie fetele minore la spovedanie şi le pune întrebări obscene.

Totul a pornit după ce Andreea Ilaşi, absolventă a clasei a VIII-a, a prins curaj și le-a spus părinţilor ce îi făcea preotul la spovedanie. Adolescenta le-a povestit părinților cum, în timpul spovedaniei a două fete de 14 ani părintele a mângâiat-o pe sâni pe una dintre ele şi a întrebat-o dacă îi place. Sătenii spun că preotul făcea asta de mult timp cu fetele din comună.

Preotul Doru Mihai Cozma a dispărut acum fără urmă. Apropiații familiei Ilași povestesc că tatăl fetei care l-a dat în vileag pe preot era disperat după ce a aflat ce s-a întâmplat și era hotărât să meargă la poliție sau la protopopiatul de la Hârlău, de care aparține biserica unde slujea preotul acuzat de pedofilie.

„Îmi cerea părerea ce să facă, eu chiar m-am blocat, nu ştiam nici eu ce să-i răspund şi ce să-l învăţ. Era hotârât să se ducă la poliţie, la protopopiat, la Hârlău, să-l denunţe. Constantin Ilaşi mi-a spus că a fost preotul la el, săptămâna trecută, să-şi ceară scuze, dar l-a repezit. Nu a acceptat scuzele, cine ar accepta aşa ceva? După ce a fost la Ilaşi, preotul a dispărut, nu l-a mai văzut nimeni prin zonă. Preotul are cam 40-42 de ani şi are o fată de 12-13 ani”, povestește Constantin Trofin, viceprimarul comunei Scobinţi.

Din spusele acestuia primarul din Scobinți, Gheorghe Hriţcu l-ar fi sfătuit pe tatăl Andreei Ilaşi, care a venit la el să se plângă, să protejeze copila de scandal.

  1. pai pune poza de popa ortodox, nu mai jigniti catolicii

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.