UPDATE/ SCANDAL în cazul prospecțiunilor pentru gaze convenționale și petrol: Dimitrie Muscă s-a ales cu o PLÂNGERE PENALĂ

UPDATE/ SCANDAL în cazul prospecțiunilor pentru gaze convenționale și petrol: Dimitrie Muscă s-a ales cu o PLÂNGERE PENALĂ

Mișcarea împotriva gazelor de șist din Arad s-a transformat într-o luptă înverșunată și împotriva prospecțiunilor pentru gaze convenționale și petrol, se arată într-o informare de presă care apare sub antetul SC Prospecţiuni SA.

„Un nou incident pe acest subiect a avut loc de această dată în Șofronea, unde mai mulți activiști, printre care directorul Casei de Cultură Curtici și Președintele Asociației Salvați Câmpia de Vest, Andrei Moț și omul de afaceri Dimitrie Muscă (foto), au agresat verbal si fizic reprezentanții companiei Prospecțiuni SA care aveau o întâlnire de informare la secția de politie din comuna și au apelat la gesturi și cuvinte insultătoare, precum si amenințări”, se precizează în informare.

„Conform declarațiilor martorilor, angajații Prospecțiuni au fost opriți de grupul de activiști în fața primăriei din Șofronea, unde au încercat intimidarea lui Horia Chirița, Directorul de proiect. Andrei Moț și Dimitrie Muscă, alături de alți colegi, au urmărit mașinile companiei în încercarea de a-i opri pe angajații Prospecțiuni să continue informarea autorităților publice din zona perimetrului EX 6 – Curtici. Situația a degenerat atunci când, în lipsa prezenței forțelor de ordine, Dimitrie Muscă a încercat să-și facă singur dreptate, refuzând orice argument sau explicație privind lucrările de cercetare a resurselor de petrol și gaze convenționale din zonă și a declarat că «legea o fac oamenii simpli». Cu o atitudine agresivă, fermierul a utilizat cuvinte ce nu pot fi reproduse și chiar a utilizat violența, lovindu-l peste braț pe Directorul de proiect Prospecțiuni, în văzul tuturor celor prezenți. Toată operațiunea a fost filmată de activistul Daniel Faur, dar și de un alt angajat al companiei Prospecțiuni, in ciuda faptului ca Andrei Moţ a încercat sa oprească aceasta filmare”, se mai arată în informarea furnizată presei.

Potrivit informării, „Horia Chiriță a depus deja o plângere împotriva omului de afaceri la oficiul local de poliție din Șofronea. La depunerea declarației au asistat și comisarul șef de la Curtici, dar și chestorul adjunct de la Poliția Județeana Arad. Angajații Prospecțiuni au fost avertizați de către autoritățile locale că există posibilitatea desfășurării unor alte astfel de incidente violente și în alte zone, ca urmare a înverșunării unui grup de influențatori împotriva oricărei activități de prospectare a resurselor naturale”.

Contactaţi de newsar.ro, reprezentanţii Prospecţiuni SA au recunoscut veridicitatea faptelor relatate.

UPDATE/ Incidentul, mult mai GRAV!
Incidentul de la Şofronea pare mult mai grav decât se credea iniţial. Astfel, potrivit unor informaţii, un reprezentant al Prospecţiuni SA ar fi fost aproape să-l lovească cu maşina pe Andrei Moţ, preşedintele asociaţiei „Salvaţi Câmpia de Vest”.

Aşteptăm o reacţie a oamenilor legii în acest caz. (O.T.)

 1. acest conflict e inventat. nu se cauta gaze de sist la Arad

  Raspunde
 2. Domnii sa foreze in gradina lor si sa ne lase pe noi aradeni in pace

  Raspunde
 3. va rog sa nu mai semnati comentarii in numele meu. va multumesc!

  Raspunde
 4. Domnule Director Musca,aceste prospectiuni se fac pe timpul guvernarii domnului Ponta,care este P.S.D.,ca si dumneavoastra.Nu m-ai aveti un cuvant de spus la nivelul acestui guvern,s-au acesti domni i-si bat joc de tot ce inseamna Aradul,indiferent de obtiunea politica? Noi ,aradenii,vom fii alaturi de dumneavoastra,in acest demers,foarte inportant pentru viitorul copiilor nostri.

  Raspunde
 5. Nu va fi nici o reactie a oamenilor legii. Toti sunt la mana lui Musca. Se stie ca nici un caine nu musca mana care il hraneste…….

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Articole mai noi