Scandal pe tema Legii privind AUTONOMIA Ținutului Secuiesc, adoptată TACIT în Camera Deputaților. Ce au votat SENATORII

Scandal pe tema Legii privind AUTONOMIA Ținutului Secuiesc, adoptată TACIT în Camera Deputaților. Ce au votat SENATORII

Senatul s-a întrunit, miercuri, în ședință de urgență pentru a respinge Legea privind autonomia Ținutului Secuiesc.

Senatorii social-democrați au votat pentru respingerea legii, care fusese adoptată tacit, fără vot, în Camera Deputaților. „Minciuna PNL are picioare scurte”, spune Mihai Fifor, senator al PSD Arad.

 „Legea privind autonomia Ținutului Secuiesc a fost respinsă astăzi de Senatul României, prin votul senatorilor PSD. Nu vom vota niciodată o lege pentru autonomia teritorială a etnicilor maghiari sau a altor etnii din România! Ipocrizia președintelui Iohannis și a liberalilor care au atacat PSD pentru trecerea tacită a legii Ținutului Secuiesc în Camera Deputaților a devenit bolnăvicioasă, iar președintele a trecut astăzi peste limitele constituționale, atacând din nou cel mai mare partid din România, deși funcția pe care o ocupă îl obligă să fie mediator și nu jucător pe scena politică, alături de un partid care și-a demonstrat incompetența în ultimele șase luni de guvernare. Președintele Iohannis și PNL au uitat că din cauza unui coleg de-al lor, parlamentar, s-a închis Parlamentul, iar proiectele de lege nu au mai putut fi dezbătute. PNL a uitat că toți deputații și senatorii liberali s-au refugiat în vilele de protocol și nu s-au prezentat la vot nici pentru învestirea propriului Guvern!”, declară Fifor.

„PNL a uitat că a blocat Parlamentul timp de aproape două luni, în timp ce parlamentarii PSD au venit săptămânal în Plenul Senatului și Camerei Deputaților! Rușine PNL pentru mârșăviile de care dați dovadă în fiecare zi! A venit timpul ca PSD să reacționeze public și să închidă o dată pentru totdeauna subiectul autonomiei solicitate în fiecare an de către UDMR și folosit în scop electoral de PNL. Sper că prin acest vot din Senat subiectul va fi închis definitv, pentru că nu este altceva decât un balon de săpun al celor de la PNL, care speră că românii uită de gafele pe care le fac liberalii în lupta împotriva coronavirusului, de faptul că avem mari focare de infecție în județele conduse de baronii PNL, cum sunt Aradul și Suceava, de faptul că medicii n-au avut echipamentele necesare în lupta cu acest virus, că nu s-a luat nicio măsură pentru sprijinirea economiei, pentru salvarea locurilor de muncă, pentru susținerea micilor afaceri”, adaugă senatorul.

„România este și va rămâne în actuala formă de organizare ca stat unitar, independent și indivizibil cu un singur Guvern, un singur Parlament și o lege care este aceeași pentru toate județele țării. Autonomia teritorială pe care o tot solicită UDMR este un lucru neconstituțional şi de neacceptat. Niciodată, așa ceva nu se va întâmpla, atâta timp cât PSD este reprezentat în Parlamentul României! Niciodată nu va exista un ținut secuiesc și nici o altă formă de autonomie etnică pe teritoriul țării noastre“, susține senatorul social-democrat arădean, Mihai Fifor.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.