Scandal pe tema Pieței Catedralei! Ce au votat consilierii locali

Scandal pe tema Pieței Catedralei! Ce au votat consilierii locali

Ilie Cheșa, consilier local social-democrat, susține că PSD Arad a reuşit din nou să salveze Piaţa Catedralei de intenţiile demolatoare ale PNL.

Relocarea pieței s-a aflat, din nou, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal de astăzi.

„Grupul de consilieri PSD Arad a reuşit astăzi, din nou, să blocheze la vot desfiinţarea Pieţei Catedralei. După ce peste 8000 de arădeni s-au pronunţat clar, semnând împotriva acestui act barbar, actuala administraţie liberală a inclus din nou, pe ordinea de zi «aşa zisa relocare». Cea mai veche piaţă a Aradului, una cu semnificaţie istorică şi sentimentală, continuă să fie ţinta valului demolator Bibarţ-Falcă, politicieni care nu au niciun respect pentru valorile şi simbolurile Aradului. Normal că în spate se ascund alte interese, precum orice iniţiativă a PNL Arad şi ale clientelei politice care gravitează în jurul cercului local de putere. Dacă ar exista intenţii pozitive, aşa cum se laudă, administraţia locală ar lua în considerare proiectul de hotărâre social-democrat, depus de noi, care prevede amenajarea şi modernizarea Pieţei Catedralei, în actualul amplasament”, declară Cheșa.

„După stadioane, ştrand şi alte repere clasice ale Aradului, PNL a pornit atacul de demolare asupra unui simbol al oraşului de pe Mureş. Istoric vorbind în perioada 1862 – 1865 a fost edificată Catedrala Ortodoxă Română «Sf. Ioan Botezătorul». Concomitent, în concordanță cu cerințele arădenilor, în spațiul din fața catedralei a fost amenajată o piață pentru desfacerea produselor agricole, alimentare, meșteșugărești. Este inutil de precizat care este valoarea de suflet a Pieţei Catedralei în inima arădenilor. Nici astăzi, nici în viitor nu vom permite acestor aventurieri să calce în picioare demnitatea cetăţenilor”, spune consilierul local social-democrat, Ilie Cheşa.

Loading...
  1. E un focar de infecție

    Raspunde
  2. Ca de obicei psd-ul e gica-contra ,pe principiul ca daca noi nu facem nimic ,nici altii sa nu faca !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.