SCANDAL pe tema SALARIILOR din Primăria Arad! Care sunt VENITURILE REALE și de ce nu sunt făcute publice

SCANDAL pe tema SALARIILOR din Primăria Arad! Care sunt VENITURILE REALE și de ce nu sunt făcute publice

Publicarea de către NewsAr.ro a listei cu salariile angajaților din Primăria Municipiului Arad nu a rămas fără urmări.

Deputatul Sergiu Vlad susține, într-un comunicat de presă, că primarul Gheorghe Falcă și municipalitatea refuză cu bună știință să facă publice și celelalte venituri ale angajaților, cum ar fi „restul drepturilor bănești acordate, a voucherelor de vacanță, a indemnizatiei de hrană, etc. de care beneficiază personalului din administrația publică locală, conform prevederilor legale”.

Iată ce susține deputatul arădean:

„USR Arad își intensifică eforturile pentru transparentizarea activității aleșilor și a administrației publice locale, solicitând în continuare respectarea prevederilor din Legea-cadru numărul 153 din 2017 privind Salarizarea personalului plătit din fonduri publice, mai exact dispozițiile Articolului 33 – Transparenţa veniturilor salariale.

Deși i-a fost sesizată situația, primarul Aradului încalcă în continuare obligația prevăzută la art. 33, alin. (1) din Legea-Cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, și anume de a publica pe pagina de internet proprie următoarele informații:

«a) salariul de bază, solda funcţiei de bază/salariul funcţiei de bază, indemnizaţia de încadrare sau indemnizaţia lunară, după caz;

  1. b) tipul, baza de calcul, cota procentuală, valoarea brută a sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor şi premiilor eligibile pentru fiecare funcţie, precum şi baza legală a acordării acestora;
  2. c) valoarea anuală a voucherelor de vacanţă care urmează să fie acordate pentru o perioadă lucrată de un an, precum şi baza legală a acordării acestora;
  3. d) valoarea anuală a indemnizaţiei de hrană care urmează să fie acordată pentru o perioadă lucrată de un an, precum şi baza legală a acordării acesteia;
  4. e) orice alte drepturi în bani şi/sau în natură, dacă este cazul, precum şi baza legală a acordării acestora;
  5. f) orice informaţii cu privire la posibile limitări ale venitului salarial, precum şi baza legală a acestora.lista tuturor funcţiilor din instituţia respectivă ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice, însoțită de informații privind salariul de bază, valoarea sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor şi premiilor eligibile pentru fiecare funcţie, valoarea anuală a voucherelor de vacanţă care urmează să fie acordate pentru o perioadă lucrată de un an, orice alte drepturi în bani şi/sau în natură, precum și orice informaţii cu privire la posibile limitări ale venitului salarial, împreună cu baza legală a acestora.»

USR solicită Primăriei să facă publice nu doar sumele reprezentând indemnizația lunară ori salariul de bază ci și restul drepturilor bănești acordate, a voucherelor de vacanță, a indemnizatiei de hrană, etc. de care beneficiază personalului din administrația publică locală, conform prevederilor legale.”

În finalul comunicatului, deputatul Sergiu Vlad a subliniat: Arădenii au dreptul să cunoască cu cât sunt remunerați cei care se ocupă de gestionarea serviciilor primăriei, în frunte cu edilul șef, deoarece veniturile lor sunt suportate din contribuțiile cetățenilor la bugetul local. Nu pot fi de acord ca instituția primăriei să ascundă cetățenilor nivelul real al sumelor cheltuite cu personalul. Voi face toate demersurile necesare pentru scoaterea la lumină a acestor informații, deoarece locuitorii municipiului merită o administrare transparentă a fondurilor publice.

De cealaltă parte, replica municipalității a venit din partea Isabelei Rabotka, consilier local al PNL.

„Deputatul USR, Sergiu Vlad, patiser de meserie, încearcă să facă vâlvă printre arădeni. Astăzi (n.r. – ieri) a ieșit în presă cu o serie de inepții cerând să se facă publice salariile angajaților din Primăria Arad”, susține Isabela Rabotka.

Consilierul liberal consideră că, „din păcate, domnul deputat, spre rușinea lui, nu știe că salariile angajaților  Primăriei Arad sunt publice pe site-ul instituției și au fost votate în Consiliul Local Municipal.  Cel mai bine ar fi ca deputatul USR, Sergiu Vlad să le explice despre activitatea sa parlamentară în dreptul căreia există un «0» și să facă o justificare pentru banii pe care îi primește”.

„E regretabil faptul că un deputat din Parlamentul României nu cunoaște legislația pe tema salarizării. Dacă intră pe site-ul oficial al Primăriei Arad poate vedea salariile tuturor angajaților, acestea fiind publice și au fost chiar postate pe un site arădean. Dacă acest deputat USR, Sergiu Vlad, nu știe nici măcar acest lucru, atunci nu ne miră faptul că în Parlament nu are nici o inițiativă pentru orașul care l-a trimis acolo. Domnul deputat ar trebui să învețe să citească o hotărâre de Consiliu Local, dar din nefericire și acest lucru pare foarte greu. Asta e competența lui, atâta poate!”, a mai declarat Isabela Rabotka.

  1. Politica asta nu se poate face fara jigniri si limbaj de țațe?

    Raspunde
  2. d-soara asta simpatica accepta chiar orice i se baga in gura? pacat!!

    Raspunde
  3. Omerta Vasile Mensa 25 octombrie, 2017, 9:49 am

    Din cîte cunosc Sergiu Vlad e economist, nu patiser.
    Ca daca mergem putin inapoi și Cionca e chelner. 🙂

    Raspunde
  4. Şi din câte ştim noi domnişorica asta l-a scuipat pe Falcă atunci când a fost ea în PNL, el în PDL, iar acum îl pupă în altă parte!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.