Scandalul de la MARANATA, episodul II: În problema BANILOR din sponsorizări, VINOVATĂ e… FOSTA CONDUCERE!

Scandalul de la MARANATA, episodul II: În problema BANILOR din sponsorizări, VINOVATĂ e… FOSTA CONDUCERE!

Scandalul iscat în jurul Bisericii Baptiste Maranata ca urmare a publicării articolului „Comunitatea baptistă din Arad, ZGUDUITĂ din TEMELII! Acuze de ÎNŞELĂCIUNE şi nu numai la MARANATA” a provocat discuţii în întreaga comunitate baptistă din Arad. Şi, încet-încet, lucrurile încep să se limpezească.
Pentru o primă clarificare a situaţiei, ne-am adresat pastorului Romică Iuga, preşedintele Comunității Bisericilor Baptiste. În urma afirmaţiilor din articol şi a celor relatate într-o scrisoare publicată de noi în integralitate, pastorul Romică Iuga a precizat: „Am constatat că, deşi d-voastră în articolul publicat nu vă referiţi la o instituţie, totuşi datorită similarităţii termenilor folosiţi, unii dintre cititori au făcut asocierea cu Comunitatea Bisericilor Baptiste Arad, instituţie cunoscută arădenilor. Vreau să precizez că Instituţia Comunitatea Bisericilor Baptiste Arad nu este implicată în nici un fel în aceasta problemă deoarece Biserica Maranata a ales să facă parte din Comunitatea Baptistă Valea Crişului Alb (Sebiş)”.

Problema putea fi rezolvată instituţional
Pe de altă parte, pastorul Romică Iuga, preşedintele Comunității Bisericilor Baptiste, a declarat că întreaga problemă putea fi rezolvată în interiorul Cultului Baptist, fără să se ajungă la sesizări şi chiar la o plângere penală. „În altă oridine de idei, dacă într-adevăr există o problemă a unor oameni cu biserica Maranata sau cu pastorul ei, problema aceasta sigur ar putea fi rezolvată instituțional, deoarece Statutul de organizare al Cultului Baptist prevede căi concrete de soluţionare a conflictelor”, a precizat Romică Iuga.

Se arată cu degetul spre fosta conducere
Acestea fiind spuse, întreaga poveste se mută în cadrul Comunităţii Baptiste Valea Crişului Alb.
Luând legătura cu conducerea respectivei comunităţi, am aflat faptul că discuţiile despre banii la care se face referire în scrisoarea deschisă publicată de noi în articolul iniţial au apărut în urmă cu aproximativ două luni de zile, dar că în această problemă nu este implicat pastorul Daniel Cojiţă de la Biserica Creştină Baptistă Maranata, el fiind mai nou venit în sânul comunităţii. Potrivit conducerii Comunităţii Baptiste Valea Crişului Alb, dacă există într-adevăr o problemă de asemenea natură, ea nu poate fi atribuită decât vechii conduceri a Bisericii Creştine Baptiste Maranata. Şi o asemenea problemă există, pentru că a fost admisă existenţa unei „sponsorizări” de care au beneficiat pastorii. Deci, bani s-au primit. Câţi, cum, în ce condiţii şi de către câţi, nu ni s-a spus.
Cert este că, potrivit conducerii Comunităţii Baptiste Valea Crişului Alb, nu a fost primită nici o plângere scrisă din partea vreunui pastor nemulţumit. Aici lucrurile par să se complice, pentru că noi am intrat în posesia unor copii după asemenea plângeri. Acestea datează din 3 septembrie 2014, sunt adresate conducerii Bisericii Creştine Baptiste Maranata – care, potrivit lui Romică Iuga, face parte din Comunitatea Baptistă Valea Crişului Alb (Sebiş) – şi descriu modul în care s-au derulat respectivele sponsorizări. Despre cum li s-a băgat pastorilor mâna în buzunare (adică tot mecanismul împărţirii sponsorizărilor) veţi afla într-un episod viitor. Astăzi am dorit doar să aducem nişte clarificări.

  1. acum fac ca si politicienii: de vina sunt cei dinaintea lor. frumos!!

    Raspunde
  2. Ok, dar fratele Mircea Galea este sau nu gay?
    Sau e mulsulman?

    Raspunde
    • sau omul lu Satana ? hmm

      Raspunde
    • no. 1- Fratele Mircea Galea nu e mulsulman
      no. 2- Fratele Galea nu e nici homosexsual. Desi nu e treaba nimanui, prima lui casatorie sa destramat pentru ca sotia lui i-a fost infidela, nu ca el e homosexsual.
      no 3. E sunt „pastor pensionar” dar nu iau nici un ban de la Maranata. Pensia mea vine de la uzina unde am lucrat mult timp inainte.
      Ar trebui sa va informati mai bine inainte de a ponegri numele altora care iubestesc pe Dumnezeu cu adevarat.

      Dumnezeu sa aibe mila de toti- Amin

      Raspunde
      • Iata o demonstartie reala asupra faptului ca chiar DACA VA ZICETI POCAITI, tot banul primeaza! Tot ce faceti faceti PENTRU BANI, NU PENTRU DUMNEZEU!

        Sa va fie rusine, farisei ce sunteti!!!!!

        Raspunde
      • frumoas ati scris in ultima parte… fiind pastor pensionat de la Maranata, faceti parte si printre acei „pastori pensionati” care au facut plangere penala lui Cojita? daca e asa inseamna ca despre dvs ati scris in aceasta ultima parte, citez: „Ar trebui sa va informati mai bine inainte de a ponegri numele altora care iubestesc pe Dumnezeu cu adevarat.

        Dumnezeu sa aibe mila de toti- Amin”

        Raspunde
    • Bai Adi,cum Galea ii gay cand el are copii? nu vorbi prosti daca nu il cunosti.Tu ai copii?

      Raspunde
  3. tov. Iuga vorbeste? Vedeti cate vile are (iuga ala mare).

    Raspunde
  4. cat de parsivi sunteti domnilor ziaristi sa luati interviu tocmai clanului iuga. Nu stiti ca maranata s-a desprins din biserica speranta manipulata de clanul iuga ?

    Raspunde
  5. SI-A BAGAT SATANA COADA IN CUIBUL DE VIESPI…….. POCAITII NU SUNT POCAITI DECAT CU NUMELE. SUNT CEI MAI MARI FARISEI, ASA SA STITI ! !

    Raspunde
    • In pocaiti nu trebuie sa ai mare incredere ca ei nu au cuvint si sunt invidiosi ba pe deasupra mai sunt si trufasi .Eu am lucrat la o firma de paza a unui pocait din Arad care pe atunci era parlamentar dar firma era pe numele lui cumnatu-sau ca paravan si am vazut pe viu cum isi batea joc de semenii lui .Ei practic sint niste atei.

      Raspunde
  6. Defapt prin concluzie Cojita nare nici o treaba cu aceste articole !! atuncea de ce l-ati tarat in ele ?

    Raspunde
  7. Am sa vin la Maranata sa ma pocaiesc zic eu si sa fac si niscaiva avere ca se poate acolo daca esti tare in clanta tupeist si fara Dumnezeu.Rusine sa va fie celor care credeti in D-zeu pt bani.

    Raspunde
    • Sefu macar taci ca ne faci de ras , vorbesti de popi nostri Ortodocsi , macar taci ca mi se face rau , toti sunt o apa si-un pamant !!
      Daca n-ai bani sa ii platesti sau se le dau palinca iti putrezeste mortul in casa , sti tu bine ce zic.
      Bunicul meu a fost preot asa ca lasa vrajeala stiu cum mere smecheria in ambele parti , banii ochiul dracului .

      Raspunde
    • ortodoxul, mai bine tacea-i! Sau vrei sa vorbim de ortodocsi, da la cel cu barba sura pa´n la cel cu tata´n gura. Doar un exemplu: ultima campanie electorala, ortodoxia a sustinut la presedentia Romaniei, un corupt, hot, mincinos probabil criminal. Cand sustii pe cineva devii complice la faptele lui! Daca vrei mai putem continua, as putea sa-ti da´n´ exemple!

      Raspunde
  8. În concluzie, ați dat dovada (încă o data) de MAXIM profesionalism „bălăcărind” pe Daniel Cojita într-un rahat în care nu are nici o treaba, publicând o asa zisa scrisoare fără sa puneți întrebările înainte (intre noi fie vorba sunt voci care spun ca scrisoarea e foarte veche doar ca un binevoitor probabil „pensionat” a introdus numele lui Cojita în ea) si nu aveți nici măcar elementarul bun simt (sa nu vorbim despre deontologie profesionala) sa dezmințiți în mod clar implicarea lui pastorului Daniel Cojita în chestia asta, el fiind terfelit fără vina într-o mizerie pe care ați promovat-o. Felicitări domnilor!!!

    Raspunde
  9. Se pare că cinev care nu șea mai găsi loc la noile alegeri sa gindit să se răzbune aruncîd cu mizerii in conducerea actuală a Biserici uitind de fapt că el nu lovește doar în oamen, nui ponegrește doar pe ei ci aruncă cu noroi intro comunitate intreaga, Eu cunosc foarte bine pe ps.. Cojiță ,argumentele pe care leați adus ” in primul episod su nt minciuni. și vaș intreba eu, cine plăteste pentru că voi care ați publicat ea- ți lezat personalitate Ps.. Coniță e Pastor la o Biserică nu se cădea ca înainte de a da drumul publicției voi să stați de vorbă cu persoana in cauză?

    Raspunde
  10. caraghios punct de vedere
    ca de fiecare data si acum
    MORTUL E DE VINA .
    RUSINICA

    Raspunde
  11. continua sa iasa la iveala hotiile mortului

    Raspunde
  12. … Bla Bla… ati imbatranit… citind vorbe in vant….

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.