Scene desprinse din „Păsările” lui Hitchcock, la Arad! Locuințe atacate de berze (VIDEO)

Scene desprinse din „Păsările” lui Hitchcock, la Arad! Locuințe atacate de berze (VIDEO)

Mai mulți locuitori ai comunei Livada au bombardat cu apeluri telefonice instituțiile publice din Arad în ultimele zile, plângându-se că sunt asediați de berze, care încearcă să le pătrundă în case.

La fel ca și în „Păsările” lui Alfred Hitchcock, berzele lovesc cu ciocurile în uși și în geamuri, după cum se poate vedea și în filmările de mai jos, primite pe adresa redacției.

Dincolo de paguba produsă unui cetățean, căruia i-a fost afectată o ușă în valoare de 3000 de euro, oamenii spun că, lovind cu ciocul în termopane, păsările se rănesc. „Este sânge speste tot. Se automutilează lovind cu ciocul în geamuri și în uși. Nu știm ce ar trebui făcut, dar e păcat de păsări până la urmă. Mie personal nu mi-au produs nici o pagubă, dar am înțeles că altor vecini le-au distrus o ușă”, ne-a declarat un localnic.

„Mie mi-au distrus o ușă care a costat 3000 de euro. E plină de urme, de mici găuri, cum a dat pasărea cu ciocul. Și se automutilează, e păcat și de păsări. Ar trebui relocate de aici”, a spus un alt localnic care a avut de suferit de pe urma asaltului berzelor.

Un vecin al celor doi a declarat, pentru NewsAr.ro, că este vorba despre o pereche de berze care cuibăresc pe un stâlp, în zonă, masculul fiind principalul vinovat de „asaltul” asupra caselor.

În realitate, se întâmplă următorul fenomen: Masculul, fiind teritorial, se vede în oglinda geamurilor și a ușilor din termopan și, crezând că este vorba despre o altă pasăre se luptă cu propria imagine lovind cu ciocul și provocându-le neplăceri celor care locuiesc în zonă. O soluție la îndemână, sugerează specialiștii, ar fi lipirea unei folii pe exteriorul ușilor și a geamurilor din termopan, astfel încât masculul să nu se mai vadă în oglindă, caz în care asaltul păsării asupra locuințelor ar înceta. „Cel mai probabil este un mascul tânăr, care se crede amenințat de un rival. Când se va maturiza puțin, se va liniști”, este concluzia specialiștilor.

  1. Sunt berzele mele! !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.