În 05 aprilie 2016 a avut loc un program educativ religios la Grădinița P.P. „Furnicuţa” din Arad, care a avut în centrul lui sceneta „Hazail”. De asemenea, unității preșcolare i-au fost dăruite, ca material didactic- religios, 325 de exemplare din cartea „Săptămâna Patimilor, Carte de colorat” a artistei arădene Angela Hanc. Lucrarea a fost tipărită cu sprijinul Consiliului Județean Arad și a Centrului Cultural Județean Arad.
Unitatea preșcolară se implică în ateliere de creaţii plastice (cum ar fi manifestarea județeană „Lumea mare a celor mici”, care a ajuns la cea de-a VI-a ediție), dar și în acţiuni şi activităţi care au ca obiective incurajarea şi stimularea preşcolarilor în implicarea şi întrajutorarea copiilor cu probleme sociale deosebite. Din bogata activitate a Grădiniții P.P. „Furnicuța” nu lipsesc și activitățile educativ-religioase, cum ar fi atelierele de desen pe teme biblice și scenete de teatru religios, biblic. Scenetele biblice cu versuri scurte, ce se reţin cu uşurinţă, sunt o metodă inovativă de acumulare de cunoştinţe, ce-i motivează pe copii să se apropie de universul credinței. Programa activităţilor din grădiniţă sugerează tematici cu conţinut religios în preajma sărbătorilor Crăciunului şi ale Sfintelor Paşti, activităţile fiind legate de simbolurile acestor sărbători, iar la grupele mari se abordează profunzimea mesajului acestor sărbători: Naşterea Domnului, Patimile, Moartea şi Învierea Domnului.
Doamnele educatoare Roja Florica şi Homonea Nicoleta mi-au împărtășit faptul că „în acest an am început postul Sfintei Învieri cu nevoinţa de a pregăti o dramatizare amplă cu preşcolarii Grupei Mari A de la Grădiniţa PP „Furnicuţa” Arad, aşa că am redus timpul de joacă, l-am umplut cu istoare biblice care au lămurit multe înţelesuri ascunse de această istorisire dramatizată, iar desenele realizate de copii au oglindit capacitatea lor de înţegere a mesajului biblic, dar şi abilităţile artistice şi imaginative”.
Dramatizarea „Hazail” cuprinde trei acte, primul descriind atmosfera dintr-o familie de fariseu in preajma momentului Patimilor Domnului Iisus Hristos, al doilea act îi prezintă pe apostoli, ascunşi de frica iudeilor în locuri retrase, dar amintindu-şi de cuvintele pe care Iisus le-a semănat în sufletele lor. În ultimul act este slăvită Invierea Domnului Iisus Hristos pe versurile Sfântului Ioan Iacob de la Neamţ.
În 05 aprilie 2016 în cadrul Comisiei metodice din grădiniţă s-a prezentat dramatizarea mai sus amintită la care au participat educatoarele din unitate, dar şi din alte unităţi din oraş: doamna director Şarga Ramona, doamnele ale grupei în cauză Roja Florica şi Homonea Nicoleta, doamnele educatoare Dronca Cristina, Bilea Loredana, Muntean Laura, Drăgan Medeea, Bizok Alina, Catelina Elena, Roşu Daniela, Mocanu Lorena, Niculescu Vasilica, Sere Lavinia, Ionel Elena, Ostafi Lucia, Iagyi Jelmira, Ivasiuc Ornella, Moş Mirela, Cheşa Angelia, Sabău Monica şi doamnele asistente Ardelan Liliana şi Curt Florica.
Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial
Lasă un comentariu