Schimbare de PRIORITATE la o intersecție din municipiu! Care este propunerea unui consilier local

Schimbare de PRIORITATE la o intersecție din municipiu! Care este propunerea unui consilier local

În urma unor observații cu privire la traficul din oraș, Bogdan Boca, consilier local liberal, a constatat că există unele situații în care, pentru a crește mobilitatea și a scădea timpii de deplasare în trafic, se impun unele modificări de priorități, de sensuri de mers sau modificări ale timpilor de culoare la semafoare. 

Consilierul face referire în special la intersecția de lângă Biserica „Maranata” a Splaiului General Praporgescu cu Strada Marcel Olinescu. Arădenii sunt invitați să își exprime părerea cu privire la acest subiect, pe pagina consilierului.

„Deoarece consider că o consultare publică este benefică pentru a găsi soluția optimă în privința acestor probleme de trafic și mobilitate urbană, voi publica propunerile primite, provocând astfel o dezbatere pe această pagină. Câteva reguli de participare la dezbatere: comentariile trebuie să fie la subiect; opiniile pro sau contra trebuie argumentate; comentariile off-topic vor fi șterse. Alte recomandări privind eventuale modificări în alte zone se fac trimițând propunerile prin mesaj privat. Dacă propunerea va întruni sprijinul majorității celor care vor participa la această dezbatere online, o voi propune spre analiză și aplicare Comisiei de Sistematizare a Traficului din Municipiul Arad, pentru o perioadă de probă de maxim trei luni. Astfel, dacă în această perioadă, de trei luni, modificările se vor dovedi a fi utile, voi propune permanentizarea lor”, spune Boca.

Situație actuală:
Strada Marcel Olinescu se formează în continuarea Bulevardului Iuliu Maniu, bifurcându-se din Bulevardul Nicolae Titulescu, în același sens cu Bulevardul N. Titulescu, paralel cu el, revenind prin spatele Bisericii Baptiste „Maranata” înapoi în Bulevardul Nicolae Titulescu, cu opțiunea de a urca pe podul Micălaca (în situația puțin probabilă în care conducătorii auto nu au urcat pe pod direct de pe Bulevardul Iuliu Maniu). Datorită acestei configurații, nivelul de trafic pe această stradă este scăzut, fiind oportună o dezbatere privind decăderea străzii de la o stradă prioritară la una neprioritară. Splaiul General Praporgescu pornește din vecinătatea Palatului de Justiție și sfârșește în Strada Marcel Olinescu, având o lungime semnificativă, deservind toată Zona 300 a cartierului Micălaca, o zonă extrem de dens populată, cu peste 10 000 de locuitori. Pe această arteră se circulă în ambele sensuri, fiind traseul optim de deplasare, cu destinații multiple, centru, Micălaca, Podgoria, informează consilierul local liberal.

Situație propusă:
„Având în vedere gradul redus de trafic rutier de pe Str. Marcel Olinescu, pe de o parte, și traficul intens de pe Splaiului General Praporgescu, pe de altă parte, propun spre dezbatere decăderea priorității străzii Marcel Olinescu, în favoarea Splaiului General Praporgescu, conform pozelor atașate. Dezbaterea, în condițiile enunțate mai sus, este deschisă pentru următoarele zile din cadrul acestei săptămâni”, adaugă Bogdan Boca.

Schimbarea propusă de consilier se poate vedea în fotografiile de mai jos:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.