SCHIMBARE MAJORĂ la PLATA ÎNTREŢINERII. Intră ÎN VIGOARE începând de vineri

SCHIMBARE MAJORĂ la PLATA ÎNTREŢINERII. Intră ÎN VIGOARE începând de vineri

Asociaţiile de proprietari vor fi obligate, începând de vineri, să afişeze, lângă lista de plată a cheltuielilor, modalitatea prin care s-au calculat sumele lunare de achitat ce revin proprietarilor.

Acest lucru va fi făcut de către preşedintele asociaţiei.

În cazul în care această obligaţie nu va fi îndeplinită de asociaţii, amenzile aplicabile fiind cuprinse între 500 şi 3.000 de lei, potrivit Avocatnet.ro.

„Asociaţia de proprietari, prin grija preşedintelui asociaţiei, va afişa lunar, la vedere, lângă lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată ale proprietarilor. Modalitatea de calcul va conţine şi arăta explicit toate costurile şi sumele care formează totalul de plată al proprietarilor, respectiv modul de calcul şi de repartizare a acestor cheltuieli către proprietari”, este prevăzut în proiect.

Iniţiatorul actului normativ a afirmat că introducerea acestei obligaţii va impune un plus de transparenţă în repartizarea şi stabilirea cheltuielilor asociaţiilor de proprietari.

Orice persoană interesată poate să facă sesizări cu privire la faptele ce constituie contravenţii, iar de constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se ocupă persoanele împuternicite de Inspectoratul de Stat în Construcţii şi de Ministerul Afacerilor Interne, primarii sau împuterniciţii acestora.

  1. Bani nelimitat si repede! Real! Este timpul sa-ti asiguri viitorul, cu acest ghid pas cu pas al prosperitatii pe termen lung! Profita si tu de programul nostru de castiguri suplimentare in timpul liber, asa cum multi alti oameni au facut-o deja si sunt extrem de multumiti! Incepe acum, cat mai e timp! Rezolva-ti repede problemele cu banii! Cauta-ne de urgenta la adresa de email: soltesz.mirela4@gmail.com

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.