SCHIMBARE MAJORĂ privind ALOCAȚIILE copiilor. Ce intenționează Ludovic Orban

SCHIMBARE MAJORĂ privind ALOCAȚIILE copiilor. Ce intenționează Ludovic Orban

Premierul României ar putea introduce o serie de schimbări cu privire la alocațiile copiilor.

Potrivit unei declarații ale lui Ludovic Orban, acestea ar putea fi înlocuite cu vouchere.

„Am dat un exemplu, în alte țări, pentru a stimula familiile cu mai mulți copii, există o reducere a impozitului, tot o formă de sprijin al familiei. Se pot găsi soluții prin care să ne asigurăm că banii vor fi cheltuiți numai în interesul copilului, de exemplu, voucherele. Deocamdată n-am luat nicio decizie. Vom lua o decizie în această privință”, susține Ludovic Orban, premierul României.

Lia Olguța Vasilescu nu a fost deloc de acord cu această idee, motiv pentru care i-a dat replica, pe pagina sa de Facebook:

„Alocaţia copilului e un drept universal, stabilită prin tratate internaţionale. Ea se acordă pentru copil, indiferent de venitul părinţilor şi de aceea nu se pot aloca sume diferite sau sub formă de voucher. Parcă sunt la concursul de idei trăznite cei de la PNL! În fiecare zi mai testează câte o prostie! Şi da, salariaţii au deduceri la impozite dacă au copii, în funcţie de numărul lor şi chiar şi pentru soţ sau soţie dacă nu este salariat acesta! De unde să ştie toate astea Violeta ca să îi spună şi lui Orban? Ea are treabă cu liftierele…”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.