La Consiliul Judeţean Arad a avut loc, joi, Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal, şedinţă în care s-a supus votului un aviz consultativ privind modificarea actului constitutiv al Companiei de Apă Arad, în sensul schimbării sistemului de administrare al societăţii, dintr-ul unitar, într-unul dualist. Decizia de schimbare a sistemului de administrare a societăţii fost aprobată prin vot de către Consiliului Judeţean Arad în data de 22 decembrie 2015. Intenţiile de schimbare au fost blocate însă de primarii membri ai ADI Apă-Canal, în frunte cu Gheorghe Falcă.
„Votul dat astăzi (n.r. – ieri) a fost unul consultativ. Mi-aş fi dorit să fi avut majoritate la fel ca şi în data de 22 decembrie, dar procedura spune că putem merge mai departe pentru a pune în aplicare hotărârea Consiliului Judeţean votată la finele anului. Au fost doar 11 voturi pentru şi 18 abţineri, dar aşa cum am spus, este doar un aviz consultativ. Practic în Adunarea Generală a Acţionarilor care va avea loc pe data de 22 februarie reperezentanţii noştri vor vota aşa cum au fost mandataţi de votul dat în plenul Consiliului Judeţean din data de 22 decembrie. Precizez că instituţia noastră deţine 94% din acţiuniile Companiei de Apă, fiind acţionar majoritar”, a declarat Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliul Judeţean Arad.
Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad, susţine că trecerea de la un sistem unitar la un sistem dulalist poate duce la un management mai performant al Companiei de Apă.
„Schimbarea propusă de noi, trecerea de la un sistem unitar la un sistem dualist poate asigura un management mai performant pentru Compania de Apă, aceasta fiind cea mai mare societate pe care Consiliul Judeţan o are în subordine. Din păcate, în ultimii ani Compania a înregistrat rezultate proaste în gestionarea celor peste 100 milioane de euro. Nici calitatea lucrărilor pe care le execută în oraş şi în judeţ nu este una mulţumitoare. În acest sens, în data de 22 decembrie 2015 am propus în plenul Consiliului Judeţean Arad trecerea la acest sistem dualist. Acest modificare presuspune un management mai bun, printr-un consiliu de supraveghere şi un directorat cu atribuţii specifice. Sistemul dualist este folosit în foarte multe societăţii de succes din România. Ca urmare, cred că pentru intersul arădenilor această schimbare este una bună pentru că noi trebuie să avem o companie care să aibă sevicii de o calitate superioară şi preţuri accesibile pentru toţi arădenii”, a declarat Adrian Ţolea.
Lasă un comentariu