Schimbări la Programul „PRIMA CASĂ”. Mii de tineri, AFECTAȚI

Schimbări la Programul „PRIMA CASĂ”. Mii de tineri, AFECTAȚI

Guvernul PNL a alocat pentru Programul „Prima Casă” doar 200 de milioane de lei în anul 2020, atrage atenția Mihai Fifor, senator al PSD Arad.

Potrivit senatorului, asta înseamnă că doar 2.100 de familii de tineri își vor putea cumpăra o casă prin acest program, față de perioada guvernelor PSD, când anual erau circa 30.000 de tinere familii obțineau credite avantajoase prin acest program. Subfinanțarea din acest an înseamnă practic oprirea programului.

„Zi de zi ne întrebăm ce rău le-au făcut românii celor de la PNL, încât liberalii luptă cu atâta înverșunare împotriva cetățenilor acestei țări. Zilnic aflăm că o categorie socială a primit o nouă lovitură din partea PNL, că s-a mai tăiat ceva sau nu se va da un drept câștigat. Într-o zi se taie investițiile la autostrăzi sau PNDL, în altă zi PNL anunță că nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor, apoi aflăm că pensionarii și profesorii nu vor primi bani în plus de la 1 septembrie, deși aceste drepturi au fost câștigate prin lege, cu alte cuvinte le sunt tăiate acele sume de bani, iar acum primesc și tinerii o lovitură din partea PNL: programul «Prima Casă» nu mai primește finanțarea necesară, fiind practic în moarte clinică. Acesta este răspunsul cinic al PNL la problema plecării tinerilor din țară! Posibilitatea de a-și cumpăra o locuință și de a se «așeza» la casa lor în România era principalul stimul care îi determina pe unii tineri să opteze să rămână în țară“, susține Fifor.

„Tinerii care nu vor avea norocul să se numere în primii 2.100 de aplicanți vor fi obligați să scoată în plus din buzunar peste 100.000 de lei! Atât vor plăti în plus tinerii care își vor cumpăra o locuință de pe piața liberă. La fel, tinerii vor plăti sume mult mai mari pentru dobânzi. La perioada de rambursare de 30 de ani, vor trebui să plătească dobânzi cu 107.325 lei mai mult, la un credit mediu de 60.000 de euro. Prin această măsură, Guvernul PNL dă o lovitură puternică și pieței construcțiilor, având în vedere că, creditele prin Prima Casă reprezentau circa 45% din totalul creditelor ipotecare care au o influență directă asupra pieței construcțiilor“, declară Mihai Fifor, senator social-democrat arădean.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.