Schimbări MAJORE în Educație. Vești BUNE pentru elevi și vești PROASTE pentru părinți

Schimbări MAJORE în Educație. Vești BUNE pentru elevi și vești PROASTE pentru părinți

Parlamentarii au adoptat un proiect de lege care prevede o serie de modificări importante privind educația.

Senatul, în calitate de cameră decizională, a aprobat o inițiativă legislativă care le asigură elevilor gratuitate pe transportul local în comun și intrare liberă la muzee, filme și spectacole în instituțiile publice.

De asemenea, noul act normativ prevede modificări și în ceea ce privește numărul copiilor de la grădinițe și din școli. Astfel, numărul maxim al copiilor în grupele de la grădinițe scade la 17, în clasele primare vor fi câte 22 de elevi, la gimnaziu și, respectiv, la liceu vor fi câte 26 de elevi în fiecare clasă. S-a introdus această reglementare deoarece de foarte multe ori numărul elevilor depășea 30. Această schimbare îi va afecta pe mulți părinți care nu vor reuși să-și înscrie copiii la grădinițele și la școlile unde doresc, din cauza numărului limitat de locuri.

Potrivit proiectului de lege, în situații excepționale, grupele de la grădiniță și clasele de elevi de la școală „pot funcționa peste efectivul maxim, cu cel mult 2 preșcolari/elevi, după caz, peste numărul maxim”.

Legea urmează să fie trimisă spre promulgare Președintelui României.

Foto: arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.