SCHIMBĂRI MARI pentru elevi! Învățământul OBLIGATORIU a crescut la 15 CLASE

SCHIMBĂRI MARI pentru elevi! Învățământul OBLIGATORIU a crescut la 15 CLASE

Mulți părinți din România își înscriu copiii direct la școală, dar, potrivit unei noi legi, vor fi obligați mai întâi să îi trimită la grădiniță.

Proiectul de lege prevede că grupa mică, mijlocie și mare devin obligatorii. Până acum învățământul obligatoriu era din clasele primare până în clasa a X-a, dar acest lucru se va schimba începând cu anul 2020.

Potrivit legii „Învăţământul general obligatoriu cuprinde învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi primii 2 ani ai învăţământului secundar superior. Învăţământul secundar superior şi grupa mare din învăţământul preşcolar devin obligatorii până cel mai târziu în anul 2020, grupa mijlocie până cel mai târziu în anul 2023, iar grupa mică până în anul 2030.”

Unii spun că proiectul este controversat și că motivația din spatele acestei inițiative ar fi menținerea catedrelor dascălilor „în mod artificial” de către Ministerul Educației.

Proiectul de lege a fost promulgat de președintele României, drept consecință părinții care nu se conformează vor risca sancțiuni.

 

 

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.