Schimbări pentru ELEVI și PROFESORI. Ce propune Ministerul Educației

Schimbări pentru ELEVI și PROFESORI. Ce propune Ministerul Educației

Ministrul Educației anunță schimbări pentru elevi și profesori.

Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației, spune că se va reduce numărul de elevi în clasele de început de ciclu, în învăţământul liceal cu frecvență, la zi.

Astfel, numărul se va reduce de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică și învățământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocațională – profil sportiv, teologic, pedagogic şi învățământul liceal de artă. În ceea ce privește filiera teoretică, vor fi 26 de elevi în clasă în loc de 28.

„Joi, 21 ianuarie 2021 a fost transmis la Monitorul Oficial Ordinul de ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular, precum și emiterea avizului conform în vederea organizării rețelei unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2021-2022. Astfel, decizia de astăzi modifică ordinul de ministru nr. 5.599/2020. Având în vedere modificările promovate, activitățile specifice mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea şi vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar) au fost decalate corespunzător. Astfel, inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021, la Ministerul Educaţiei, proiectele planurilor de școlarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat. Această măsură se constituie într-un pas concret în direcția României Educate”, informează Ministerul Educației.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.