SCLAVI în Italia! Trei tineri români au fost SECHESTRAŢI într-un grajd

SCLAVI în Italia! Trei tineri români au fost SECHESTRAŢI într-un grajd

Trei tineri din Tecuci, judeţul Galaţi, au ajuns SCLAVI în Italia. Ei au căzut în plasa unei firme angajatoare de pe internet, care i-a racolat promiţându-le că aveau să lucreze la cules de roşii, pe un salariu de 1.500 de euro pe lună. Tinerii spun că li s-a promis chiar şi cazare şi masă. Ajunşi în Italia, însă, au fost lăsaţi fără telefoane şi buletine şi obligaţi să doarmă într-un grajd. Din fericire, au reuşit să fugă şi au ajuns acasă, însă spun că alte sute de persoane trec prin aceeaşi situaţie.

Marian are 17 ani şi jumătate şi este din Tecuci. Tânărul a plecat în Italia în speranţa că va reuşi să câştige bani pentru a-şi ajuta mama, care se descurca tot mai greu după decesul tatălui. A luat-o cu el şi pe iubita lui de 19 ani, dar şi pe un prieten de 32 de ani.

„Am găsit anunţul pe Mercador în care spunea că au nevoie de oameni la cules roşii. Ni s-a zis că avem condiţii acolo, unde să dormim, mâncare. Am ajuns acolo şi conditii nu aveam, stateam în grajduri, nu aveam paturi, perne, nimic. N-aveam voie să ieşim. Şi la toaletă dacă ieşeam venea fata care era acolo supraveghetoare, venea după noi. Ne-a spus că, dacă încercăm să fugim, oricum o să fim prinşi, că au mai fost oameni care au fugit de acolo, i-au prins şi i-au bătut”, a povestit Marian Popa.

Cei trei povestesc că, după patru zile de chin, fără mâncare, au reuşit să fugă şi au trimis, cumva, un sms acasă. Ulterior, Centrul Transfrontalier de Conexiune din Galaţi a reuşit să-i aducă acasă pe tineri, cu ajutorul Asociaţiei Românilor din Florenţa.

Cei trei au povestit autorităţilor din ţară că în Italia sunt sute de români în situaţia lor.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.