Școală cu prezență fizică, în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților cu COVID-19 la nivel de județ

Școală cu prezență fizică, în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților cu COVID-19 la nivel de județ

Elevii vor merge la școală cu prezență fizică în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților diagnosticați cu COVID-19 la nivel de județ și nu în funcție de rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență ()CNSU a adoptat joi seara o hotărâre prin care a fost schimbat modul de trecere la învățământul online. Drept urmare decisiv pentru trecerea la sistemul online va fi gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivel de județ. Până în prezent școlile funcționau în sistem fizic sau online în funcție de rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice.

Potrivit Hotărârea nr. 3 adoptate de CNSU în ședința din 13 ianuarie, școlile vor funcționa cu prezența fizică a elevilor în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%.

Dacă gradul de ocupare trece de 75%, școlile din județul respectiv trec în sistem online. Pentru a se redeschide școlile în aceste județe, gradul de ocupare trebuie să scadă sub 70%.

Totodată hotărârea adoptată joi seara mai stabilește și ce se întâmplă la depistarea cazurilor pozitive într-o grupă/clasă. Cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate 10 zile în momentul apariției a trei cazuri confirmate de COVID într-o clasă (grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

Direcțiile județene de sănătate publică vor publica în fiecare zi de joi, pe site-urile proprii, rata de ocupare a paturilor COVID la nivel de județ.

Mai jos puteți citi integral Hotărâre CNSU nr 3 din 13 01 2022

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.