Școala Gimnazială din Bocsig a organizat un eveniment educativ – artistic – biblic

Școala Gimnazială din Bocsig a organizat un eveniment educativ – artistic – biblic

Copiii claselor primare I-IV ai Școlii Gimnaziale din Bocsig și copiii preșcolari din localitate au beneficiat de un program educativ-artistic-biblic, organizat joi, 24 mai, 2018, în cadrul școlii.

La această activitate a participat părintele arhimandrit Teofan Mada, vicar administrativ eparhial al Arhiepiscopiei Aradului, și părintele Teodor Dragoș, parohul ortodox din Bocsig, Teodora Abrudean, primarul localității, precum și cadre didactice, Teodor Dragoș, directorul şcolii, precum și Claudia Bun, Rodica Ochiș, Mariana Mîneran, Rodica Belean, Monica Pătrăuță, Teodora Tocuț, Voichița Vodă, Cristiana Ardelean şi Lucia Nicodin Igreț.

Manifestarea, desfășurată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, s-a bucurat de deschidere, bucurie și prețuire. De fapt, Școala și Biserica din Bocsig s-au bucurat mereu de paternitatea duhovnicească a Chiriarhului arădean, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei poposind deseori în mijlocul credincioșilor, familiilor, tinerilor și copiilor din Bocsig. În cadrul evenimentului educativ, toții copiii au primit în dar material didactic din partea Arhiepiscopiei Aradului, care face referire la tema copilăriei în Noul Testament, cum ar fi Nașterea lui Iisus, Fuga în Egipt a Sfintei Familii, Tăierea împrejur a Domnului, Nașterea Maicii Domnului etc.  Imaginile din cartea didactică arată cât de importantă este copilăria în ochii lui Iisus Hristos și a Bisericii! Am putea chiar să subliniem că Evanghelia este străbătută în profunzime și de adevărul despre copil, ca dar divin și bucurie care schimbă viața.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.