Scurgere PUTERNICĂ de AMONIAC la o firmă din Arad. Intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (FOTO)

Scurgere PUTERNICĂ de AMONIAC la o firmă din Arad. Intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (FOTO)

Pompierii arădeni au intervenit, aseară, la o scurgere „puternică” de amoniac care a avut loc în incinta unei societăţi comerciale din Arad, SC Radan SA.

Incidentul a fost anunţat la 112 de un angajat al firmei.

„La intervenţia pentru scurgere amoniac s-a deplasat de la Detaşamentul de pompieri Arad AT 5001 (Iveco de 5000 l) şi autoturismul grupei operative, 2 ofiţeri (şi OSD) şi 6 subofiţeri. Apelul pe 112 s-a făcut de către lucrătorul care asigura mentenanţa instalaţiei de amoniac. S-a pătruns în încăpere cu ajutorul aparatelor de respirat şi s-a închis robinetul de la rezervorul de amoniac, s-au scurs aproximativ 0,2 tone de amoniac, s-au spart 10 geamuri de la clădire pentru a aerisi încăperea”, informează George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Acesta a explicat şi ce s-a întâmplat: „Lucrătorul (angajatul firmei care asigura mentenanţa instalaţiei), în timp ce încerca să remedieze o avarie a constatat faptul că s-a provocat o scurgere puternică, s-a panicat şi a părăsit încăperea, după care a sunat la 112. Pe timpul intervenţiei s-a luat legătura şi cu directorul firmei de mentenanţa care a recomandat închiderea tuturor robineţilor de la instalaţie”.

Foto: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.