Cei de la guvernare vor decide astăzi detaliile privind proiectul de buget pentru 2020. Acesta include și modificări privind pensiile.
În ceea ce privește cheltuielile de personal, acestea vor crește cu doar 7,2% faţă de 2019, după creşteri de 19%, respectiv 24% în ultimii doi ani, se arată în proiect.
Cheltuielile cu asistenţa socială vor creşte cu 14,5% în 2020, la 131,1 miliarde de lei, şi vor reprezenta circa o treime din cheltuielile totale.
Legea pensiilor prevede majorarea punctului de pensie cu 40%. Aceste creșteri ar urma să intre în vigoare în septembrie 2020.
Analiștii spun că acest lucru ar duce bugetul într-o situație fără ieșire, deoarece factura pentru pensii va crește de la 9% din produsul intern brut la peste 14%.
Asfel o sa ajungem din nou milionari ,ca doar avem experienta anilor 90-95, cand cumparam oul cu 150 lei !Multumim psd !
Ce legătură are PSD cu ce se scrie în articol? Pensiile nu trebuie să fie o povară pe buget. Sunt bani strânși de milioane de oameni atâta vreme cât au fost activi și au putut munci. Acest fond ar trebui să existe oricum undeva și lunar se extrag din el sume care să asigure fiecărui cotizant un minim necesar de subzistență. Așa că scoateți-vă din cap prostia că o anumită categorie de oameni, plătesc pensii bătrânilor.
Eu propun amanarea cresterii pensiilor vreo 20 de ani, ca tot au timp liber si pot sa astepte. Dar cei care semneaza legea sau ordonanta sa traiasca din pensia medie acesti 20 de ani. Sau ar mai fi o solutie: daca ne costa prea mult pensionarii si de-aia nu avem bani , sa nu le mai dam pensie deloc. Dar daca se obisnuoesc sa traiasca in frig si cu aer?
Asta înseamnă să nu-ți pui căpățâna la muncă. Pensia nu costă pe nimeni. Nu este un ajutor social. Este, spre știința nătărăilor, o rentă lunară, constituită în tot timpul cât omul a fost apt de muncă. Așa că umblați la școală, apoi la muncă și la urmă faceți comentarii. În speranța că mintea vă va și ajuta.